Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 26.04. 2024
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

7 tipů pro čistá okna

11. 05. 2017 | Domácnost
Vyhýbáte se mytí oken co to jde, protože nad touto činností strávíte vždy spoustu času a odměnou vám je kromě čistých oken také bolavé tělo? Stejně jako u jiných domácích prací se zde vyplatí postupovat systematicky a využívat různých fíglů. Následující rady Vám práci usnadní.

1. Vhodné počasí

Dobré je před samotným začátkem zkontrolovat oblohu. Správné počasí je pro mytí oken velice důležité. Nejen, že si v mrazu můžete přivodit angínu, ale přimrzlá špína také mnohem víc drží a vás její odstranění stojí více energie. Ideální však není ani přímé slunce – voda i přípravky rychle zasychají a tím vznikají šmouhy.

2. Příprava okolí a pomůcek

Ukliďte vše, co kolem oken máte. Udělejte si prostor, z parapetu dejte všechno pryč, sundejte záclony a rovnou je dejte do pračky. Kdo by si chtěl kazit výhled na nablýskaná okna špinavými záclonami. Nezapomeňte si také nachystat vše, co budete na mytí oken potřebovat. Kýbl s vodou, saponát a hadr jsou samozřejmostí. Nevynechejte ani stěrku, se kterou si práci ulehčíte a štafle nebo alespoň stoličku. Přeskakování po nábytku může být nebezpečné.

mytí oken3. Začněte žaluziemi a rámy

Před mytím skel se vždy nejdříve věnujte žaluziím a rámům. Tam se drží nejvíce špíny. Na žaluzie se nebojte použít vysavač, je to jednoznačně nejrychlejší způsob. Jen pozor na jeho výkon – zvolte ten nejnižší možný, jinak hrozí jejich poškození. Pro dosažení zářivě bílých rámů použijte krémový čistič, který je zbaví nečistot a zvýrazní bílou. Nikdy nepoužívejte práškové přípravky. Tím rámy jen poškrábete nebo poškodíte lak.

4. Čistá skla

Mnoho žen se drží postupu, kdy nejdříve omyjí skla jen vodou a následně je vyleští k tomu určeným přípravkem. Tento postup je však zdlouhavý a namáhavý.  Vyplatí se investovat do stěrky, která vám ulehčí práci.

5. Voda tak akorát

Voda nesmí být moc horká ani studená. Doporučuje se teplota kolem 30 stupňů. V příliš horké vodě se totiž snižuje účinnost čisticích prostředků.

6. Správně zvolené přípravky

Po namočení oken počkejte a dejte čisticím přípravkům chvilku, aby začaly fungovat, jak mají. A jak poznat ten správný? Nejlépe se pracuje s takovými, které nestékají a dělají pěnu.

7. Výsledné vyleštění

Pokud vám na oknech přeci jen zůstanou nějací „kocouři“, použijte na jejich odstranění dobrý leštící přípravek. Nejvhodnější jsou ty, které obsahují alkohol, protože se rychle odpařují a nezůstávají po nich stopy. Popřípadě můžete sáhnout po hadříku z mikrovláken a použití čisticích přípravků se tak vyhnout.

Zdroj, foto: Vileda


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
ja upratujem aj umyvam okna ked prsi , ked je pekne uzivam si slnko
Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
mně se nejlíp čistí okna když je zataženo
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles