Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 06.05. 2024
Dnes má svátek Radoslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Akce Kulíšek – oblečení pro charitu

22. 06. 2007 | Ze společnosti

Známou nerudovskou otázku „Kam s ním“ si řada lidí pokládá při otevření svých skříní a pohledu na staré nepotřebné šatstvo. Mnoho z nich v souvislosti s tím napadá myšlenka, že je škoda oblečení, boty, kabelky nebo třeba hračky jen tak vyhodit, a láme si hlavu s jejich dalším využitím. Proto Magistrát hlavního města společně s Divadlem Na zábradlí chtějí realizovat projekt sběrných kontejnerů.


„Technická správa komunikací nám přislíbila vyčlenit přibližně třicet míst pro umístění kontejnerů, kam by lidé mohli tyto věci dávat. Ty by se měli poté třídit a využívat k potřebám nejrůznějších charitativních organizací,“ vysvětluje radní pro sociální oblast Jiří Janeček, který nad celou akcí s názvem „Kulíšek“ převzal záštitu.


“Kulíšek"

O tuto podporu ho požádalo vedení Divadla Na zábradlí, které se rozhodlo nabídnout svou pomoc při realizaci sběrných kontejnerů pro tento druh komunálního odpadu. „ „Naše společnost se k odpadové kultuře teprve vychovává, ale dle průzkumu a statistik jsme v relativně krátké době obsadili přední místo v třídění odpadu v Evropské unii,“ doplňuje jeden z iniciátorů herec Petr Čtvrtníček.


Podle něj už v současné době existuje projekt, který se jmenuje POTEX-Použitý textil. Kontejnery jsou označeny a chráněny před vandalismem a jsou umístěny hlavně u supermarketů Hypernova, která jako první zareagovala na tento problém po vzoru evropského modelu. „ „O tyto kontejnery se stará profesionální firma, která je musí vyrobit, umístit, pravidelně vybírat, odborně vytřídit na speciálním pracovišti, platit skladové prostory a zaměstnance,“ popisuje herec Čtvrtníček.


Podobný princip by měl být využíván i pro provozování nově instalovaných kontejnerů ve spolupráci s hlavním městem Prahou. „ „Podle kvality vybraného materiálu se určí, která část půjde na likvidaci a která ještě dobře poslouží svému původnímu účelu,“ dodává radní Janeček. Podle něj se textil buď bude recyklovat, nebo se po roztřídění nabídne charitativním organizacím k dalšímu využití.


Tento projekt navíc v sobě kloubí jak ekologický sběr zbytkového textilu, tak faktickou a konkrétní pomoc. V součinnosti s hlavním městem dostává projekt nový formát, jehož výtěžek půjde hlavně na Nadaci Jedličkova ústavu. „ „Pražský magistrát tak prokázal, že dokáže reagovat rychle a racionálně. Děkujeme všem zúčastněným i všem občanům za vysoce mravní postoj,“ konstatoval herec Čtvrtníček.


ZUZI
Chytrá Žena.cz




Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !