MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 13.05. 2024
Dnes má svátek Servác
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Alenka v říši divů

8. 04. 2010 | Knižní tipy
Název knihy: Alenka v říši divů
Autor: Walt Disney
Nakladatelství: Egmont
Rok vydání: 2010
Rozměry: 229 x 276 mm
Cena: 215 Kč

Kdo by neznal příběh dívky jménem Alenka, která se rozhodne následovat bílého králíčka do králičí nory, kde ji pak čeká zážitek, na který se hned tak nezapomíná! Fantastický svět plný pozoruhodných postav, jakými jsou Bílá královna a Kloboučník... to je  Alenka v Říši divů.


alenka-v-risi-divuMálokdo už ale ví, že tento příběh je dílem anglického matematika a logika Lewise Carrolla, který ho údajně napsal pro malou holčičku Alici Liddellovou. Celý příběh byl veřejností po čase označen za mimořádný a přerodil se v klasiku, kterou znají čtenáři po celém světě.
Mladá Alenka byla vychována ve světě plném jistých pravidel, kterými se všichni řídí. Netuší ale, že je tajně spjata ještě s úplně jiným světem, čarovným a prapodivným. Světem, ve kterém si králíci oblékají vesty a kde květiny umí mluvit. Tato říše je mezi jejími obyvateli nazývána Podzemí. Samozřejmě i v příběhu, jakým je tento, se utká dobro v podobě Bílé Královny se zlem, které zobrazuje Královna Srdcová. Jedině Alenka může opět nastolit rovnováhu mezi těmito dvěma elementy.
Tento populární příběh, který si napříč generacemi našel spoustu příznivců, přichází nyní do našich kin ve filmové podobě. Že to bude opravdu rodinná filmová lahůdka, dokazuje už samotná režie, které se ujal populární Tim Burton. Film budete mít dokonce možnost zhlédnout ve vybraných kinech ve formátu 3D a to už stojí za to.
K příběhu se váže nejen nový film, ale také zajímavá kniha s názvem Alenka v Říši divů Obrazový průvodce. Kniha svého čtenáře zavede do úžasného světa Podzemí, kde se bude moci setkat a blíže seznámit s jednotlivými postavami. I když se k filmu nedostanete, kniha zaručí, že budete moct prožít společně s Alenkou její největší dobrodružství, při kterém se naučí, že nic není nemožné a při němž se sny stanou skutečností.
Knihu vydává nakladatelství Egmont a už nyní je k dostání u všech knihkupců v ČR. Začtěte se společně se svými dětmi do kouzelného dobrodružství, podívejte se podrobně na obrázky všech postav z filmu a zkuste si představit, jaké by to bylo být v kůži Alenky a všechny tyto postavy při svém putování Podzemím potkat... Vaši fantazii podpoří nádherné fotografické ilustrace, které v knize jsou.


Tuto knihu Alenka v říši divů koupíte v knihkupectví a na internetových stránkách nakladatelství Egmont.

PetraC
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 
Čtěte také



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
vysnena pohadka
Obrázek uživatelky
profil
Moje vnučka má takovou knížčku s kostkami, kterou stále skládá, určitě bude nadšena až ji koupím knížku a budeme si večer před spaním číst.
Obrázek uživatelky
profil
Vždycky když slyším tento název, vzpomenu si na vynikajícího zpěváka, který již bohužel není mezi námi, Karla Zicha. Písnička v jeho podání je krásná.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles