Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 Kdy se letos slaví Den otců 2024?Kdy se letos slaví Den otců 2024? Léto - čas jahodLéto - čas jahod Jak správně pečovat o orchideje?Jak správně pečovat o orchideje?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 02.06. 2024
Dnes má svátek Jarmil
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Amari a Noční bratři

20. 12. 2021 | Knižní tipy
Název: Amari a Noční bratři
Autor: B. B. Alston
Překlad: Anna Formánková
Datum vydání: 10 / 2021
Nakladatelství: Jota
Formát: 145 x 210 mm
Počet stran: 376
Vazba: Pevná s přebalem
Cena: 318 Kč

Epické dobrodružství vynalézavé hrdinky s nelegální magickou schopností. Vydejte se s Amari na stáž Úřadu pro nadpřirozené záležitosti pátrat po jejím bratrovi Quintonovi, nejlegendárnějším tajném agentovi všech dob... Objevte nadpřirozený svět plný kouzel, zkoušek, nebezpečí, dobrodružství, všelijakých tajemných udělátek a bytostí, které vás překvapí.

Amari a Noční bratřiAmari Petersová je obyčejná dvanáctiletá holka, která žije se svou maminkou v chudé čtvrti. Jenže poslední dobou to doma vůbec nemá lehké. Její bratr Quinton, ten nejchytřejší a nejstatečnější člověk, jakého zná, totiž před půl rokem beze stopy zmizel a nikdo neví, kde může být.

Jenže potom Amari doma ve skříni najde podivný kufřík a v něm pozvánku na letní tábor na jakémsi záhadném Úřadě pro nadpřirozené záležitosti, kam ji posílá právě její zmizelý bratr. Amari vůbec netuší, co je to za místo, ale je si jistá, že odpověď na to, co se s Quintonem stalo, se musí skrývat právě tam.

A tak se Amari vydává do nadpřirozeného světa, kde ji čekají strašidla, sněžní muži, tajemní agenti a nová kamarádka drakodlačice, ale také náročné zkoušky, tajemné věštby a souboj s nejmocnějším čarodějem, jaký kdy žil… Dokáže Amari najít svého bratra a zachránit nadpřirozený svět? Opravdu nápaditý a třaskavý start nové vzrušující série, kterou bude stát za to sledovat!

Názory na knihu Amari a Noční bratři:


„Jsem velkým fanouškem filmu Muži v černém, který je o tajné vládní agentuře zabývající se
mimozemšťany, co žijí mezi námi. A jednoho dne jsem si jen tak pomyslel, co kdyby nešlo jen o mimozemšťany, ale všechno to, co považujeme za mýty a legendy? Jaký druh vládního úřadu by tohle měl na starosti a jak by se lišil od toho z filmu? A docela dlouho jsem se jen bavil vytvářením téhle ohromné agentury a celého toho světa. Odtud pak jednoho dne prostě vyskočila kompletní postava Amari, přímo do mé mysli. Věděl jsem, jakým způsobem mluví, jaký je její pohled na svět, stejně jako její přednosti a slabiny. Velká část její osobnosti je založená na mě a na dětech, se kterými jsem vyrůstal. Jakmile jsem Amari uvedl do toho fantastického světa, celý příběh jednoduše ožil.“
      
B. B. Alston v rozhovoru pro Knihcentrum Revue

„Číst Amari je jako vrátit se v čase a číst poprvé Harryho Pottera, možná trošku říznutého Artemisem Fowlem. Užíváte si každé slovo a je vám trošku líto, že si příběh nepřečtete dětskýma očima, protože to by byl teprve nářez. B. B. Alston bezpochyby stvořil knihu, kterou si sám přál číst, nový, dokonale promyšlený svět, ze kterého se nebudete chtít vracet do všednodenní reality a u něhož budete podobně jako kdysi u Harryho Pottera napjatě čekat na každé další pokračo¬vání. Svět Amari Petersové byste si tak rozhodně neměli nechat proklouznout mezi prsty – byla by to ta největší chyba letošního knižního podzimu.“

Dana Konvičková, Knihkupec


O autorovi knihy Amari a Noční bratři:


B. B. Alston žije v Lexingtonu v Jižní Karolíně. Amari a Noční bratři je jeho debutovým románem pro děti. Když zrovna nepíše, můžete ho zastihnout, jak se cpe sladkostmi nebo prozkoumává venkovské polní cesty a snaží se zjistit, kam vedou.


Tuto knihu Amari a Noční bratři zakoupíte v knihkupectví a na internetových stránkách nakladatelství Jota.


Vendula Flassig Vrablová
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !