Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 28.04. 2024
Dnes má svátek Vlastislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jarní úklid se blíží. Jděte na něj efektivně a férově si jej rozdělte

22. 03. 2024 | Domácnost
-Komerční sdělení-

Někteří z nás se do jarního úklidu pouštějí s gustem, pro jiné je to pokaždé výzva. Jako u spousty věcí ale i zde platí, že nejdůležitější je začít. Zkuste si letos zvolit takový přístup, který vám vyhovuje. V rodině se všichni o „velký úklid“ spravedlivě rozdělte a rozhodně si vezměte k ruce efektivní čisticí prostředky. Po práci nezapomeňte na zasloužený relax.

Na úklidu domácnosti se mohou a měli by se podílet všichni její členové. Například projekt Férová domácnost upozorňuje, že by dávno nemělo platit, aby hlavní odpovědnost za úklid domova nesla žena. A radí, jak si mezi partnery úkoly spravedlivě rozdělit. Zapojit se mohou odrostlejší děti, ale i ty menší. Nedělají sice věci dokonale, o to větší z nich ale mají radost. A nestresujte se, pokud při jarním úklidu něco nestihnete. Cleanfluenceři na Instagramu nebo knihy Marie Kondo jsou rozhodně fajn inspirace, ale každý máme různé nároky a představy o úklidu. Hlavní je se doma cítit dobře.

Jarní úklid se blíží. Jděte na něj efektivně a férově si jej rozděltePlánujte


Někomu vyhovuje vyhradit si na úklid „od podlahy až ke stropu“ celý den nebo rovnou víkend – a mít pak skvělý pocit, že je všechno hotové. Jiní naopak uklízejí na etapy v průběhu několika dnů, aby pro ně velký úklid nepředstavoval obří balvan, který se skoro nedá odvalit. Každopádně je dobré pojmout ho systematicky. Mimochodem, ve skutečnosti je praktičtější postupovat „od stropu k podlaze“: začnete čištěním svítidel, vyluxujete pavučiny, pak přijdou na řadu okna či dveře a teprve nakonec podlaha.


Zónový úklid


Tento koncept slouží především pro pravidelný každodenní úklid, ale může se hodit i při generálním. Domácnost si rozčleníte do několika zón a stanovíte, co všechno a kdy potřebujete v dané zóně uklidit. Pravidelně to děláte, každý den pár minut jednu místnost a – všude je pořádek. Na sezonní důkladnější úklid si můžete připravit check-listy pro jednotlivé místnosti a zaměřit se na úkony, které neděláte běžně. Třeba čištění prachu za radiátory, praní závěsů a jiných textilních dekorací nebo třídění prošlé kosmetiky. Odškrtávání splněných úkonů působí přímo blahodárně, uvidíte sami.

Začněte v kuchyniJarní úklid se blíží. Jděte na něj efektivně a férově si jej rozdělte


Kuchyně je na úklid nejnáročnější a vyplatí se u ní začít. Tady a v koupelně si opravdu dejte záležet s výběrem čisticích prostředků. Produkty Cillit Bang pak využijete i ve zbytku domácnosti, navíc fungují opravdu spolehlivě a rychle. Cillit Bang Žádná mastnota si poradí se všemi rizikovými místy ve vaší kuchyni. Snadno odstraní odolnou špínu a mastnotu z digestoře, pečicí trouby, sporáku nebo mikrovlnky. Prokouknou s ním ale i další kuchyňské spotřebiče včetně útrob ledničky, kuchyňské skříňky nebo obklady za linkou a odpadkové koše. Až se v létě pustíte do grilování, připečené rošty s ním umyjete také perfektně. Nic už nemusíte pracně drhnout! Cillit Bang stačí nanést, nechat působit a pak opláchnout a otřít. Voilà – máte hotovo.

Koupelna na závěr


Koupelnu s toaletou naopak nechte až na konec – ve vaně budete během úklidu třeba sprchovat květiny nebo mýt rošt do trouby, do toalety vylévat spoustu kbelíků špinavé vody. Cillit Bang Žádný vodní kámen je nepostradatelným pomocníkem nejen pro koupelnu, kde s ním vyčistíte prakticky cokoliv: koupelnovou keramiku, baterie, skleněný sprchový kout i kachličky. Funguje na více než 40 různých druhů skvrn na mnoha dalších površích. Vyzmizíkuje dětskou čmáranici, skvrny od make-upu, čaje, vína, čokolády nebo rzi. A po zimě vám pomůže vyčistit třeba i zašlý zahradní nábytek na zahradě.


Cillit Bang

















Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Jarní úklid se blíží. Jděte na něj efektivně a férově si jej rozdělte:

Jarní úklid se blíží. Jděte na něj efektivně a férově si jej rozdělte
Jarní úklid se blíží. Jděte na něj efektivně a férově si jej rozdělte
Jarní úklid se blíží. Jděte na něj efektivně a férově si jej rozdělte
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !