8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 01.05. 2024
Dnes má svátek všichni pracující
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Folie na oknech vás zbaví zvědavých sousedů

5. 07. 2008 | Moderní bydlení
Zvědavé pohledy nás mohou pěkně znervózňovat. Před pohledy zvenčí nás nemusí nutně chránit jen nová okenní tabule.
Tentýž účel splní i transparentní fólie d-c-fix. Jde o fólii neomezených možností: na okna či dveře, v kuchyni či v koupelně, a zároveň jednoduché aplikace. S transparentními adhesivními fóliemi je možné kreativním způsobem pracovat se skleněnými a zrcadlovými plochami, použít je lze k vizuálnímu krytí nebo k individuální výzdobě prostoru.

1, 2, 3 a je to!


folie na oknafolie na okna














Aplikace fólií 1,2,3 static je ještě jednodušší. Fólie je staticky přilnavá, drží i bez lepení. Stačí nastříkat skleněnou plochu vodou. Sejmout ochrannou folii. Přiložit na skleněnou plochu. Povrch fólie nastříkat vodou a vlhkost vytlačit stěrkou na mytí oken. A je to!

Vychytávky na použití fólií

Nebaví Vás už „šmíračka“ odnaproti? Staňte se neviditelnými! Fólie s krycím efektem poskytnou vytoužené soukromí pro okna v přízemí či v nahuštěných zástavbách. Ať již si vyberete fólii s barevným potiskem, či fólii transparentní, zaručí vám účinnou ochranu před zvědavými pohledy.

folie na oknafolie na okna














Ideální také do koupelen, na sprchové kouty či zástěny nad vanou. Sami si určete, co smějí ostatní vidět. Do koupelen doporučujeme kombinovat fólie transparentní se samolepicími fóliemi jednobarevnými, či imitacemi mramoru a podobně. Zapomeňte na bourání a sekání dlaždiček, zatoužíte-li po změně. Jde to i jednoduše! Polepit.

Fólie na sklo se dají také využít k dekoraci menších ozdobných předmětů. Z obyčejné skleněné či nenápadné plastové vázy tak rázem vyrobíte unikát dle vašeho gusta. Dá se použít i na lampy a světla, paravany …..
 
Fólie vypadají dobře také na zrcadle, které si můžeme ozdobit pěkným motivem. Zrcadlo pak vypadá jako broušené. Postupujeme tak, že si nejprve z tvrdšího papíru nebo čtvrtky vyřežeme šablonu s motivem, který nás zaujal. Motiv přeneseme na zadní stranu fólie d-c-fix. Nyní stačí už jen vystřihnout a nalepit. Použít se dají i bílé lakované fólie, mramorové fólie s vysokým leskem nebo fólie transparentní.

folie na oknafolie na okna














Už žádná vedra! Pro horké letní měsíce doporučujeme použít adhesívní protisluneční fólie  jako ochranu proti teplu a oslnění. Pokud vás sluneční světlo nepříjemně oslňuje a zahřívá prostory, můžete tomu zabránit těmito ochrannými UV fóliemi, které se po létě dají snadno zase sejmout. Protisluneční fólie sluneční záření odrážejí a tím znatelně snižují přítok tepla.


Samolepicí fólie d-c-fix zakoupíte v řetězcích Globus, Hornbach, Bauhaus, ve specializovaných prodejnách s tapetami, v papírnictvích a internetových obchodech.  



Zdroj: www.dcfix.cz

Hana Houbičková
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 
Čtěte také



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
byl příspěvek v Loskutákovi o tepelných foliích.Ty bych moc potřebovala.Ještě jsme ale nenašli,kde se to dá sehnat.Nevíte o tom někdo?Poraďte mi,prosím
Obrázek uživatelky
profil
Viděla jsem venkovní prosklené dveře potažené zrcadlovou folií.Super-před vstupem k návštěvě máte možnost se vidět,popřípadě se upravit. Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Článek moc hezky napsaný
Obrázek uživatelky
profil
Je to moc zajímavý.Budu o tom uvažovat.Líbilo by se mi to do okna místo zaclony.A vylepšit si koupelnu by taky stálo za uvážení.Ještě by mě zajímala cena.
Obrázek uživatelky
profil
Smajlík Už jsem o nich hodně slyšela a četla a lákalo mne si je pořídit. Díky článku ale teď vím, že se nechají po čase lehce odstranit. Tak je rozhodnuto, budu olepovat.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles