Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 27.04. 2024
Dnes má svátek Jaroslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Řešení, která pomáhají zlepšit tepelný komfort domů a budov

27. 02. 2024 | Moderní bydlení
-Komerční sdělení-

Klimatické změny představují novou výzvu, na kterou musíme reagovat. Letní vedra budou v nadcházejících letech intenzivnější a delší. V zimě mají lidé potřebu pohodlného a teplého domova, avšak s ohledem na úsporu energie, která je klíčová v souvislosti s energetickou transformací a změnou klimatu.

Společnost Somfy, která je světovým lídrem v automatizaci oken a dveří, přichází na trh s řešeními Somfy Climate. Tato řešení přispívají k předcházení klimatických problémů v domácnostech a budovách, zároveň zlepšují tepelný komfort a energetickou účinnost.

Řešení, která pomáhají zlepšit tepelný komfort domů a budov























Lepší tepelný komfort díky automatickému zakrytí oken


Slunce produkuje až 500 W energie na metr čtvereční, což z okenních ploch činí klíčový faktor v energetické efektivitě budov. S automatizovaným stíněním oken lze výrazně zlepšit jejich izolaci. V zimě tak lze udržet teplo ze slunečního záření uvnitř domu, zatímco v létě ochrana před přehřátím snižuje potřebu klimatizace.

Stínící systém zahrnuje okenní clony, které se upravují podle potřeby – v zimě využívají sluneční energii, v létě poskytují ochranu před horkem. Během zimních dnů se clony otevírají pro přirozené ohřívání sluneční energií a večer zavírají, aby udržely teplo uvnitř. Díky tomu může dojít ke snížení spotřeby tepla až o 30 %.

V letních měsících naopak clony zabraňují průniku silných slunečních paprsků do interiéru, čímž udržují příjemnou teplotu uvnitř budovy. V období veder mohou snížit vnitřní teplotu až o 7 °C a zredukovat potřebu klimatizace o 70 %, čímž minimalizují dopad na životní prostředí.

Řešení, která pomáhají zlepšit tepelný komfort domů a budov























Somfy klima:

řada automatizovaných řešení pro všechny typy projektů


Somfy Climate nabízí široké spektrum automatizovaných řešení pro různé typy projektů, od bytových prostor až po obchodní budovy, a to jak pro nové stavby, tak pro modernizace.

Pro komerční budovy je k dispozici inteligentní systém Animeo. Tento intuitivní ekosystém poskytuje přidanou hodnotu v podobě automatizace solárního stínění pro malé a středně velké komerční budovy. Systém Animeo ve spojení s motory Somfy a meteorologickou stanicí (měřící teplotu a sluneční záření) umožňuje přesnou sluneční ochranu, která se přizpůsobuje potřebám uživatelů. Stínící systém se automaticky nastavuje podle intenzity slunečního záření a lze vytvořit různé zóny v budově, aby byla automatizace přizpůsobena poloze slunce.

Inteligentní bydlení pro život v harmonii s přírodou


Somfy nabízí chytrá řešení, která nejen zvyšují komfort obyvatel, ale také pečují o životní prostředí a optimalizují spotřebu energie. Společnost se zavázala k environmentálním cílům prostřednictvím své iniciativy "ACT FOR GREEN". Aktivita se zaměřuje na snižování negativních dopadů na životní prostředí během celého životního cyklu produktů. To znamená, že při výrobě nejsou používány nebezpečné materiály, balení a expedice a činnost obchodního týmu podléhají odpovědnosti. „V roce 2024 bylo více než 65 % celosvětově prodaných výrobků Somfy v souladu s myšlenkou "Act for Green“, zdůrazňuje poselství Jaroslav Zeman, jednatel společnosti Somfy za Česko a Slovensko.


Závazek Somfy: snížit své emise


Somfy nabízí řešení pro snížení energetické náročnosti budov pomocí inteligentního řízení rolet a protisluneční ochrany, což vede k omezení emisí. Ve spolupráci se specializovanou společností Carbone4 vytvořili přístup k výpočtu zamezených emisí, díky čemuž řešení Somfy zabraňují průměrně dvakrát více emisím CO2, než kolik samy vyprodukují během svého životního cyklu.

Řešení, která pomáhají zlepšit tepelný komfort domů a budov












Řešení, která pomáhají zlepšit tepelný komfort domů a budov












Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
My máme za sebou rekonstrukci domu od https://nastavebni.cz/ a při té příležitosti jsme si nechali dům zateplit a je to velký rozdíl. Zateplení, nová plastová okna, kterými dovnitř netáhne a i byla letos mírná zima, to je pravda, takže souhra všech okolností. Ale protopili jsme prostě letos v zimě mnohem míň než dřív.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles