Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 27.04. 2024
Dnes má svátek Jaroslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Zařizujeme pokoj pro školáka

23. 09. 2014 | Moderní bydlení
Jde váš syn či vaše dcera po prázdninách poprvé do školy? Nebo už je váš potomek pár let školou povinný, ale v jeho dětském pokojíčku to stále vypadá, jako když chodil do školky? Pokoj školáka by měl splňovat určité nároky na uspořádání a měl by vhodně propojovat dětskou hravost se studijním prostředím. Přes léto, kdy je více času než v průběhu školního roku, je tak ideální doba k naplánování rekonstrukce dětského pokojíčku a jeho přizpůsobení všem školákovým potřebám.

Vezměte to od podlahy

Důležitým prvkem každého interiéru, dětský pokoj nevyjímaje, je kvalitní podlahová krytina. V případě pokoje přizpůsobeného pro školáky poslouží jako ideální varianta vinylové podlahy, které se pyšní hned několika nespornými výhodami.

Zařizujeme pokoj pro školáka

Zaprvé jsou stoprocentně vodotěsné, to znamená, že rozlitá limonáda už nebude představovat žádný problém. Totéž se týká všemožných skvrn – od vodovek či marmelády až po bláto, které si vaše dítě přinese jako suvenýr z venkovních dobrodružství s kamarády. Díky utěsněnému povrchu stačí podlahu jednoduše setřít navlhčeným mopem a bude jako nová. Odolnost vůči opotřebení je druhou výhodou, kterou nabízí tento druh podlah. Vinylové podlahy vydrží intenzivní zátěž i případný náraz a jsou navíc velmi příjemné a teplé na dotyk.

Výmalba kvalitní barvou se vyplatí

Malý student by se měl ve svém pokoji cítit dobře, proto se s ním poraďte o výzdobě stěn jeho pokoje. Vybírat můžete z široké nabídky materiálů i vzorů, které jsou na trhu k dostání. Mladší školáci jistě ocení klasické tapety či fototapety se vzory jejich oblíbených hrdinů. Pokoj také můžete vymalovat neutrální barvou a na stěny použít speciální šablony. Pro výmalbu v dětském pokoji je vhodná interiérová bílá barva s antibakteriálním blokovacím systémem, která přispěje ke zdravému domácímu prostředí.

V nabídce také naleznete barvy, které mají kromě estetické i funkční úlohu. Například speciální barva na tabule přemění stěnu v psací tabuli. Malí školáci si tak mohou dopředu natrénovat zkoušení před tabulí nebo si na lehce omyvatelnou stěnu nakreslit obrázek. Stejně zajímavou a praktickou variantu představuje magnetická barva, díky které se zeď promění v magnetickou nástěnku.

Jak pokoj nejlépe zařídit?

Když máme položenou podlahu a vymalováno, můžeme přistoupit k samotnému zařizování pokoje. Protože pokoj školáka plní více funkcí, měl by podle nich být také rozdělen. Chybět nesmí pracovní část, kde se bude školák učit, prostor určený na hraní ani odpočinková část na spaní. Pokoj by zároveň neměl být zastavěn velkým množstvím nábytku, postačí pár skříněk na všechny školní pomůcky, knihovna a skříň na oblečení. Dále pak pracovní stůl – nejvhodnější je stůl ve tvaru písmene L, který je dostatečně prostorný. Pro zdraví vašeho dítěte velmi pečlivě vybírejte zejména kvalitní a pohodlnou židli a matraci do postele. Všechen nábytek uspořádejte tak, aby jeho umístění co nejvíce vyhovovalo potřebám školáka.

Dnes nezbytná elektronika

V dnešní době by v pokoji školáka neměl rozhodně chybět ani počítač či notebook. Záleží pak pouze na vás a vašich finančních možnostech, jaký konkrétní přístroj svému potomkovi pořídíte.

Zdroj, foto:
Quick-Step, Hornbach, Electro World


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Zařizujeme pokoj pro školáka:

Zařizujeme pokoj pro školáka
Zařizujeme pokoj pro školáka
Zařizujeme pokoj pro školáka
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
kde je něco o zařízení do pokoje,jako např psací stůl - výška,funkčnost,pohodlná židle. Tohle je nějaký blábol,podlahy jsou prostě už i v době předškoláka připraveny na karamboly stylu,polito,našlapáno a malovat?
No to bych chtěla vidět v 3x3m pro dva kluky ještě tabuli na zdi, to by vyšlo tak akorát nad postel
Obrázek uživatelky
profil
pokoj jsem zařizovala s manželem a selským rozumem, děti vystudovaly, tak asi dobře...Smajlík

Ale to, že na fotce dětského pokoje uvidím akorát notebook mne pobavilo.
Obrázek uživatelky
profil
Čekala jsem nějakou inspiraci - fotky nebo konkrétní rady, odkazy na studentský nábytek, atd. No, jdu si lámat hlavu zas sama. A tak mě ten nadpis navnadil :-(
Obrázek uživatelky
profil
Těšila jsem se na fota ze studentského pokojíčku, ale fotografie mi nepřipadají úplně vhodné k tomuto článku.
Jak vypadá noťas víme všichni, známe i tabuli a boty bych dala asi jinam Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Že počítač či notebook patří do zařízení pokoje slyším poprvé.Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles