Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 26.04. 2024
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Čarovná jablka

2. 10. 2009 | Zahrádka
Tyto krásné, voňavé plody pocházejí ze Středomoří. Svojí báječnou chutí a vůní si rychle získaly oblibu také u nás. Málokteré ovoce má v Čechách takovou tradici jako obyčejná jablka. V zahradách a v sadech můžeme objevit víc než šedesát různých odrůd jablek, díky čemuž je můžete sklízet od léta do podzimu a užít si nejrůznějších odstínů i aroma. Jedná se o nejvíce u nás pěstované a také nejoblíbenější ovoce.

Zdravá pochoutka


Konzumace jednoho jablka denně vás může ochránit před mnoha neduhy, jak praví stará lidová moudrost.

Mají v naší výživě velký význam dodávají našemu tělu vlákninu, poměrně dobře stravitelné cukry.

Jablka obsahují mnoho vody, malé množství kalorií a minimum bílkovin. Jsou plné vitamínů a minerálů. Dodávají tělu velmi důležitý draslík, hořčík a železo. Vysoký obsah vitamínu C, a pektinu.

 Dokáží i léčit


- snižují cholesterol, vysoký krevní tlak
- pomáhají při trávení
- vyléčí zácpu
- povzbuzují činnost srdce
- stabilizují hladinu cukru v krvi - vhodné pro diabetiky
- pomáhají při různých zánětech, teplotách
- podporují činnost ledvin

Jablečná šťáva


Je velice chutná a má příznivý účinek na organismus. Je výtečným zdrojem vitamínů, přírodních cukrů, pektinů a dalších ovocných látek. Současně má jablečná šťáva vysoký obsah vlákniny. Vyrábí se nejčastěji lisováním jablečné drtě. Jablečnou šťávu nikdy nepřislazujeme cukrem. Když ji potřebujeme přisladit použijeme pouze med.  Čerstvá vylisovaná jablečná šťáva je velice užitečná při různých zánětech a také teplotě.

Jablka v kuchyni


Jablka mají v kuchaření nesmírnou tradici. Díky nim umíme vykouzlit úžasné sladkosti, ale i zajímavé pikantí pokrmy. Tradičně je používáme do štrúdlů a koláčů. Výborným moučníkem jsou oblíbená zapékaná jablka..

Jablka můžeme balit do různých těst a vněm zapékat, péct,. Můžeme je vařit, dusit smažit, opékat, strouhat, přidávat do salátů, pomazánek, zdobit jimi mnoho druhů jídel, používat do nákypů, omelet, lívanců a palačinek. Výborně chutnají v taštičkách a ovocných lívancích.  V kuchyni jsou nenahraditelná.

Hubneme s jablky


Pomáhají také při snižování nadváhy. Očistná jablečná kůra je jednodenní. Během celého dne jíte ve stejných intervalech 6 nebo 8 celých, neloupaných jablek. K nim můžete  popíjet čistou vodou, minerálku, nebo ovocný čaj. Tato očistná kúra se opakuje nejdříve po 14 dnech.

Hubnutí pomocí jablečného octu


Také hubnutí pomocí jablečného octu je velice účinné. Jablečný ocet spaluje tuky a potlačuje chuť k jídlu.  Před každým jídlem si vezmete jednu, nebo dvě lžičky jablečného octu. Při hubnutí pomocí jablečného octu musíte také přemýšlet o složení stravy, jíst po malých porcích vícekrát za den. Sledovat, jestli jíte opravdu zdravá a málo tučná jídla. Přidat k hubnutí také dostatek pohybu.

Pro svůj vysoký podíl vitamínů a nerostných látek, by měla být jablka součástí každého jídelníčku.

                                                                             Marta - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Komentáře
« Předchozí   1   2   3   4   5  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
mám plný sklep,tak asi začnu s tou dietou,pár kilo dolu by se mi hodilo.Vážím 64 a potřebovala bych mít tak 58,neboť měřím 162 cm a už asi nevyrostu.
Obrázek uživatelky
profil
naozaj si ich treba dopriať
Obrázek uživatelky
profil
jablko večer na pohodu spania
Obrázek uživatelky
profil
jsou dobrá, jenže to životní prostředí již dávno není, co bývalo, takže jejich přednost již není tím čím by měla být.
Obrázek uživatelky
profil
Je zajímavé, žee jím dostatek jblek, brambor každý en, říká se, žee mají dostatek vlákniny a stejně jsem rakovinu měla, takže vše závisí na všem. Na dědičnosti, máme nemoc v rodině docela rozšířenou, na stresu, špatné podloží, které vylučuje radon, byly u celé obce z tohoto důvodu prováděny zkoušky, mnoho lidí zde má rakovinu. Prý je vše v pořádku, ale čemu má dnes člověk věřit. Ovčí deky jsem si koupila v dobré víře, že jsou protialefgické a zatím jenom prodejci lhali. Každý si něco vymyslí, aby uspěl v obchodě a přitom to není pravda.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles