Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 27.04. 2024
Dnes má svátek Jaroslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Moje zahradničení

6. 08. 2013 | Zahrádka

Podědila jsem krásnou a velkou Juku, kterou jsem si chtěla rozmnožit. Ale, jak na to? Nikdo ji ze známých ve vesnici nemá, tak jsem se obrátila na internet, ovšem, že bych pobrala nějaké rozumy, se říci nedalo. Chodila jsem okolo ní a říkám si, no co, dám se do toho a nechť se děje vůle Boží. Vzala jsem rýč a už jsem začala odrývat z kraje, ale ono se řekne odrýt, nešlo mi to. Její kořeny jsou neskutečně tvrdé a hluboko v zemi.

Obrátila jsem se na manžela, zda by mi s tím nepomohl. Začal rýt manžel, ovšem znáte mužský, jdou na vše moc razantně a já měla obavy, že mi kořeny poničí. Vzala jsem mu rýč z ruky a zaklekla a snažila se odhrabávat, abych se dostala co nejhlouběji ke kořenům. Připadala jsem si jako krteček, ale nakonec se mi zadařilo a hurá, jeden kořen mám vyndaný, šla jsem na druhý s tím, že budu mít dvě Juky navíc. 

Moje zahradničeníA hurá, ono se zadařilo a vyndala jsem další malou Juku a hned je šla zasadit do země. Pořádně jsem je zalila a denně jsem se chodila koukat, zda se kořeny uchytily. Vypadalo vše dobře, až jednoho dne šel manžel sekat trávu a samozřejmě, on přece nebude rozlišovat trávu od malých lístečků Juky a na jednom místě mi je usekl. Neumíte si představit, jak jsem na něj ječela, ovšem to mi bylo platný, že?

A tak jsem dál chodila a hlídala, zda přece jenom nevyleze další lísteček a ano, vylezl a u obou přesazených, rostou jako z vody. Sice vloni jsem měla květy dva, letos mám pouze jeden, nevadí, snad se dočkám, že bude mít květ každá z přesazených, mým zákrokem, který kdyby viděl zahradník, by se asi chytal za hlavu.

Podědila jsem Denivky, které ač jsou krásné, když kvetou, byly u plotu a to se mi moc nelíbilo. Opět jsem se pustila a to už vloni do přesazování doprostřed zahrady, aby mi dělaly krásu na zahradě a ne jen u plotu. Množí se krásně, ale opět jsem měla problémy s jejich vyndáním ze země, protože u plotu je velké množství kamenů a většinově byly kořeny mezi kamením.

Znovu jsem si musela zakleknout a kousek po kousku odhrabávat, a dostávat se mezi kamení, ale zadařilo se a já je vyndala, i když pár jich tam zůstalo. Přesadila jsem si je na jedno místo, kde dělají ozdobu na zahradě.

Totéž jsem udělala s pivoňkami, které byly u plotu letos, ale ty mi ještě nekvetly, určitě pokvetou příští rok.

Kdybych měla sílu, kterou nemám, předělala bych si celou zahradu, ovšem, jak se říká, nejsou lidi. I tak jsem ráda, co zvládnu a každý pohled z okna na zahradu mě těší.

Věrka1950 - čtenářka
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Moje zahradničení:

Moje zahradničení
Moje zahradničení
Moje zahradničení
Moje zahradničení
Moje zahradničení
Moje zahradničení
Moje zahradničení
Moje zahradničení
Moje zahradničení
 



Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
Hezký večer,taky jsem sháněla juku,zasadila sazenici a tak se mi rozrostla,že jsem z toho byla nešťastná.Vykopávala jsem kořeny,a stále mi rostly malé juky.S denivkami to bylo to samé.Nakonec jsem denivky přesadila do záhonu ohraničeného plastovým pásem a trochu je usměrnila v růstu.
Vloni jsem zahradu zanedbala,nemoc si holt nevybírá,ale letos chci vše napravit a vrátit zahrádce původní krásu.
Pomalu si začínám dělat nákresy záhonů,a šetřím korunky na nové sazenice.Viděla jsem někde fotky zcela blé pokryvné funkie,tu bych ráda sehnala.Až mi něco vykvete,dám na Chž fotečky.
Obrázek uživatelky
profil
mám ji taky,před třemi roky jsem ji přesadila na jiné místo v zahrádce,ona se mi odvděčila tím,že ty tři roky nekvetla,ale letos byla překrásná,dva dlouhé stvoly plné květů,prostě krása
Obrázek uživatelky
profil
moc pěkný článečekSmajlík

ještě jsem nikdy neviděla kvetoucí juku,JE MOC KRÁSNÁSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
díky, snažím se, když jsem boj s nemocí vyhrála, musím Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
máš pravdu, ale na jednom místě a když ji chci mít na více místech po zahradě, věř, že to není jednoduché.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles