Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 26.04. 2024
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Země živitelka 2012 nabízí bohatý program

28. 08. 2012 | Zahrádka

Čtěte nový článek: Země živitelka 2013 nabízí bohatý program


Letošní mezinárodní agrosalon Země živitelka 2012 se uskuteční na českobudějovickém výstavišti ve dnech 30.8. 2012 – 4.9. 2012. Výstava Země živitelka 2012 je pořádána ve spolupráci s Ministerstvem zemědělství, Ministerstvem pro místní rozvoj ČR, Agrární komorou ČR a Potravinářskou komorou ČR, která přijala partnerství nad oborem potravinářství. Nemalý prostor pro propagaci svých aktivit včetně podpory kvalitních českých potravin zaujme na výstavě Země živitelka 2012 i Státní zemědělský a intervenční fond. Slavnostní zahájení výstavy proběhne ve čtvrtek 30. 8. 2012 od 10:00 hodin v Pivovarské zahradě.

 

Země živitelka 2012 nabízí bohatý programZemě živitelka je jedinou výstavou v republice, která zahrnuje celý zemědělsko-potravinářský sektor. Jedním z témat výstavy Země živitelka 2012 je zemědělská technika a služby pro zemědělství s výstavou různých typů traktorů, strojů, zařízení a novinek pro zemědělství, řemeslnických potřeb a ochranných a pracovních pomůcek. Následuje rostlinná a živočišná výroba s prezentacemi plemenných koní, krav, ovcí a koz na předvadišti, součástí je také možnost zakoupení krmiv, potřeb a zařízení pro chov. Na předvadišti se návštěvníci výstavy Země živitelka 2012 mohou těšit na novinku letošního ročníku výstavy - První jihočeskou Angus show.

 

V posledních letech výstavy Země živitelka nabývá na stále větším významu odvětví potravinářská výroba, kde se opět propojí linie: český výrobce - český zpracovatel - český distributor - český spotřebitel. I nadále zde zůstává hlavní prioritou prezentace regionálních potravin oceněných v regionálních soutěžích jednotlivých krajů značkou kvality „Regionální potravina“ a potravin s národní značkou kvality KLASA. Po celou dobu výstavy Země živitelka 2012 budou v multifunkčním pavilonu T pro návštěvníky připraveny prezentace a ochutnávky potravin vyrobených v českých regionech z českých surovin s možností jejich zakoupení.

 

Země živitelka 2012 nabízí bohatý programNa výstavě Země živitelka 2012 se budou rovněž prezentovat výrobky značky „Chutná hezky. Jihočesky“, které byly vyhodnoceny nezávislou komisí již v červnu při výstavě Slavnosti piva na českobudějovickém výstavišti a také nová značka „Český výrobek“ garantovaná Potravinářskou komorou ČR.

 

Vzhledem k tématu lesního a vodního hospodářství budou pro návštěvníky výstavy Země živitelka 2012 v pavilonu myslivosti (R1) a pavilonu rybářství (R3) připraveny prezentace Českomoravské myslivecké jednoty, o.s. a Českého rybářského svazu, rybářství, myslivosti a lovectví, zbraní a střeliva včetně oblečení, obuvi a potřeb pro myslivce a rybáře. Na volné ploše 508 výstavy Země živitelka 2012 budou uspořádány aktivity pro děti a mládež na téma „Lesní pedagogika“, které pořádá MZe. V restauraci Rybářská bašta pak mohou návštěvníci Země živitelky 2012 ochutnat rybí speciality a shlédnout zajímavé ukázky zpracování ryb. Chybět nebude ani rybářská soutěž o zajímavé ceny.

 

Země živitelka 2012 nabízí bohatý programPavilon H výstavy Země živitelka 2012 se stane pavilonem Zahradnictví a pěstitelství, kde se představí Český zahrádkářský svaz, o.s., Ovocnářská unie ČR, Zelinářská unie Čech a Moravy, o.s. a Český svaz včelařů, o.s. Návštěvníci mohou zakoupit sazenice, rostliny a okrasné stromy nebo nářadí a vybavení do zahrad na ploše 406 po celou dobu výstavy Země živitelka 2012.

 

Druhým stěžejním tématem výstavy Země živitelka 2012 je obnova a rozvoj venkova pod hlavním mottem „Budoucnost českého zemědělství a českého venkova“, které zahrnuje činnost místních akčních skupin, tvorbu a ochranu krajiny nebo agroturistiku. V pavilonu venkova (pavilon Z) proběhnou na výstavě Země živitelka 2012 prezentace Národní sítě Místních akčních skupin ČR, o.s., Spolku pro obnovu venkova ČR, Místních akčních skupin z ČR, o.s. a Asociace regionálních značek a regionálních produktů. Slovenský venkov bude zastoupen Národnou sieťou rozvoja vidieka SR a sítí Místních akčních skupin srov.

 

Země živitelka 2012 nabízí bohatý programVýznamnou událostí letošní výstavy Země živitelka 2012 bude Mezinárodní rok družstev, propagovaný především v rámci Mezinárodní výstavy družstevnictví v pavilonu E1 a E5, která nabízí aktuální informace o podnikání zemědělských, výrobních nebo odbytových družstev a prezentace úspěšných družstevních podniků s širokým sortimentem kvalitních výrobků.

 

Součástí Země živitelky 2012 je již neodmyslitelně téma tvorba a ochrana životního prostředí, zastřešené pod samostatným názvem Ekostyl, kde se budou prezentovat především firmy zaměřené na alternativní zdroje energie, likvidaci odpadů, ekologické technologie, bioprodukty a zdravý životní styl.

 

Země živitelka 2012 nabízí bohatý programV rámci odborného doprovodného programu výstavy Země živitelka 2012 se uskuteční soutěž o „ZLATÝ KLAS“, kterou každoročně vyhlašuje Ministerstvo zemědělství prostřednictvím Výstaviště České Budějovice a.s. Soutěž bude probíhat tradičně v  pěti oborech: rostlinná výroba, živočišná výroba, mechanizace, potřeby a služby zemědělství, potravinářský a zpracovatelský průmysl. Exponáty přihlášené do soutěže posuzuje a hodnotí odborná porota.

 

 

Země živitelka 2012 – program


Výstava Země živitelka 2012 je opět jako každý rok rozdělena do jednotlivých tematických dnů.

ČTVRTEK 30.8. 2012 - DEN ČESKÝCH PEKAŘŮ A CUKRÁŘŮ,

PÁTEK 31.8. 2012 - DRUŽSTEVNÍ DEN a zároveň DEN ČESKÉHO VENKOVA.

SOBOTA 1.9. 2012 - NÁRODNÍ DOŽÍNKY A DEN MYSLIVOSTI

NEDĚLE 2.9. 2012 - DEN ZDRAVÍ

PONDĚLÍ 3.9. 2012 – DEN ABERDEEN ANGUSE

ÚTERÝ 4.9. 2012 – DEN POTRAVIN

 

Nenechte si ujít jednu z největších událostí českého zemědělství a navštivte ve dnech 30.8. 2012 – 4.9. 2012  agrosalon Země živitelka 2012.

 

 

Zdroj, foto: Výstaviště České Budějovice
Petra Škodová



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Země živitelka 2012 nabízí bohatý program:

Země živitelka 2012 nabízí bohatý program
Země živitelka 2012 nabízí bohatý program
Země živitelka 2012 nabízí bohatý program
Země živitelka 2012 nabízí bohatý program
Země živitelka 2012 nabízí bohatý program
Země živitelka 2012 nabízí bohatý program
Země živitelka 2012 nabízí bohatý program
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
byla sem tam ale pořád stejné
Obrázek uživatelky
profil
Smajlík když jsem byla malá, tak jsem tam každý rok jezdívali - teď mě tam nic netáhne...
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles