8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 29.04. 2024
Dnes má svátek Robert
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Cesty osudu od Danielle Steel

29. 05. 2010 | Knižní tipy
Název knihy: Cesty osudu
Autor: Danielle Steel
Nakladatelství: Euromedia Group, k.s., Ikar
Rok vydání: 2010
Rozměry: 132 x 207 mm
Počet stran: 328 str.
Cena: 234 Kč

Carole Barberová přijíždí do Paříže, jejíž břidlicové střechy omývá déšť, aby pracovala na svém románu – a po dlouhé době ve světle reflektorů našla sama sebe. Jako filmová a divadelní legenda se oddaně věnovala rodině a závažným věcem ve všech koutech světa.


cesty-osuduTen chladný listopadový večer právě ve chvíli, kdy usazená v taxi projíždí tunelem u Louvru, otřese městem výbuch – a Carole se v bezvědomí a bez dokladů ocitá na resuscitačním oddělení nemocnice. V hotelu Ritz se všichni diví, kam se poděl jejich host, jenž si přál zůstat inkognito. Rovněž rodina a přátelé od Kalifornie po Londýn se začínají ptát, kam Carole zmizela. Pak přichází šok, neboť se dozvídají, že daleko od domova bojuje o život. Žena, kterou zná celý svět, se pomalu probírá, avšak vůbec neví, kdo je. Musí se krok za krokem vracet do minulosti a sbírat a znovu skládat dohromady střípky vlastního života – dětství na venkově v Mississippi, počátky herecké kariéry, obraz dcery, jíž nechtěně způsobila bolest, patnáct let starý milostný románek s tragickým koncem. Nicméně v kritickém ohrožení života vyvstává pro Carole i výjimečná příležitost: druhá šance spočítat dary, které dostala do vínku, zahojit zraněná srdce, dobýt zpět ztracenou lásku… Příběh o přežití a důstojnosti, malých zázracích a velkých překvapeních vytváří nezapomenutelný portrét herečky, jejíž naděje, obavy a srdeční záležitosti nám připadají důvěrně známé. A Carolina statečná cesta nás všechny inspiruje.

Ukázka z knihy Cesty osudu:

Bylo poklidné, slunečné listopadové ráno, když Carole Barberová zvedla oči od počítače a zahleděla se do zahrady svého rodinného sídla v Bel-Air. Měla rozlehlý kamenný dům připomínající zámeček, v němž žila patnáct let. Prosluněný skleník využívala jako pracovnu s výhledem na růžové keře, které zasadila, na fontánu a jezírko, na jehož hladině se jako v zrcadle odrážela obloha. Ta scenerie působila mírumilovně a v domě panovalo ticho. Během uplynulé hodiny se Caroliny prsty jen zřídka rozběhly po klávesnici. Nazvdory dlouhé a úspěšné filmové kariéře se pokoušela napsat první román. Přestože již několik let psala krátké povídky, dosud žádnou nepublikovala. Jednou se pokusila o scénář. Po celé manželství si s Seanem malovali, že společně udělají film, jenomže k tomu se nikdy nedostali. oba byli příliš zaneprázdnění jinými věcmi, každý na vlastním poli, které stavěli na první místo.
Sean byl producent a režisér a ona byla herečka. Nejen herečka - Carole Barberová se od osmnácti let držela v ranku předních hvězd. Pře dvěma měsíci oslavila padesátiny. Během posledních tří roků bohužel nedostala roli, kterou by si s radostí sama vybrala. Pro ženu jejího věku, třebaže stále neobyčejně krásnou, bylo dobré role vzácným zbožím. Carole přestala pracovat, když Sean vážně onemocněl. Když zemřel, vrhla se na cestování. Už dva roky se potloukala z místa na místo. Navštěvovala vlastní děti v Londýně a New Yorku.


Tuto knihu Cesty osudu koupíte v Knižním klubu, v knihkupectví a na internetových stránkách Knižního klubu.

PetraC
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !