8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 02.05. 2024
Dnes má svátek Zikmund
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Co dělat, když dítě…

26. 07. 2010 | Knižní tipy

Název knihy: Co dělat, když dítě…
Autoři: Ivana Ašenbrenerová, MUDr. Alexandra Vidnerová
Nakladatelství: Mladá fronta
Rok vydání: 2010
Vázaná vazba bez přebalu
Počet stran: 224 str.
Cena: 279 Kč


Také si občas nevíte rady, co dělat, když má vaše dítě horečku, prořezávají se první zoubky, dostane neštovice nebo stále pláče? Knížka Ivany Ašenbrenerové, redaktory časopisu Maminka, je plná praktických rad, jak podobné problémy zvládat.


knihaV rámci jednotlivých kapitol najdete rady související s léčbou běžných dětských nemocí a úrazů, postupy, jak vyřešit potíže s výchovou dítěte nebo praktické rady pro řešení nenadálých situací, např. co dělat, když je dítě v nemocnici.


Popis jednotlivých potíží doplňují rady odborníka – MUDr. Alexandry Vidnerové, praktické lékařky pro děti a dorost, a zkušenosti maminek, které se s nimi svěřily také čtenářkám časopisu Maminka.


Praktický rádce, který poskytne nejen odborné rady, ale také zkušenosti maminek a tatínků, kteří se na vzniku knihy podíleli. Vychází z článků, které byly publikovány v časopise Maminka.


V tomto komplexním průvodci najdete:


- Jak si poradit s kojeneckými potížemi
- Proč děti trápí stravovací a trávicí obtíže
- Postup při léčbě respiračních onemocnění a informace o podávání léků
- Jak zvládnout kožní problémy
- Rady ohledně alergických a sezonních onemocnění
- Více o některých psychických problémech a možnosti jejich řešení
- Odborný rejstřík výrazů použitých v knize


O autorce Mgr. Ivaně Ašenbrenerové:


Ivana je novinářka, publicistka a matka tří dětí. Po vystudování oboru rozhlasová žurnalistika na FSV UK v Praze pracovala mimo jiné jako redaktorka časopisu Mladý svět, spolupracovala s Českým rozhlasem, ČT a TV Premiéra (nyní Prima). Po mateřské dovolené pracovala v týdeníku Anno a Překvapení. Spolupracovala na publikacích Kniha o těhotenství a porodu (Antonín Pařízek, 2006, 2007 a 2009) a Velká kniha o mateřství (Markéta Behinová, Petr Karger a Klára Kaiserová, 2006, 2007 a 2009) a je autorkou knihy Aromaterapie v životě ženy (spolu s Adélou Zárubeckou, 2008). Zajímá se o klasickou i alternativní medicínu, psychologii, pedagogiku, zdravý životní styl, sport a vše, co se týká výchovy dětí. Spolupracuje s časopisem Maminka, Moje zdraví a Moje psychologie.


O autorce MUDr. Alexandře Vidnerové:


Alexandra je dětskou odbornou lékařkou a matkou dvou již dospělých dětí. Má bohaté a mnohaleté zkušenosti z práce v pediatrii. Po vystudování Fakulty dětského lékařství UK v Praze v roce 1971 nastoupila na dětské oddělení v nemocnici v Roudnici nad Labem. Po první atestaci v roce 1974 zde pracovala tři roky jako zástupce primáře. V roce 1986 získala druhou atestaci z dětského lékařství a nastoupila jako vedoucí lékařka bývalé
IV. polikliniky v Praze 4 na Spořilově, kde má od roku 1994 soukromou ordinaci.


Tuto knihu Co dělat, když dítě… koupíte v knihkupectví a na internetových stránkách Mladé Fronty.

Vendi V.
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
spis bych potrebovala prirucku s titulem: Co delat, aby dite spaloSmajlík)
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles