Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 27.04. 2024
Dnes má svátek Jaroslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Co dělat, když ztratím klíče

24. 02. 2017 | Domácnost
Pět rychlých rad, jak postupovat a čeho se zásadně vyvarovat

Tuto situaci snad zažil každý: šmátrání po kapsách či kabelce, ale klíče nikde! Co dělat, když se nám něco takového stane? Šest rychlých rad, jak postupovat při ztrátě klíče, jsme pro vás připravili ve spolupráci s bezpečnostním expertem.

1. Neztrácejte hlavu

Když člověk nemůže nalézt klíče od vlastního bytu, je to situace samozřejmě nepříjemná, ale ne neřešitelná. Zachovejte hlavně klid a chladnou hlavu. Znovu prohledejte všechny kapsy a přihrádky, zavzpomínejte, kdy jste s nimi naposledy manipulovali, a třeba je nakonec na nějakém nejméně pravděpodobném místě objevíte. V případě, že jste byli předtím v autobuse, na nádraží, v obchodě, kině apod. – zkuste se nejdřív zeptat tam. Zákon stanoví, že všechny nalezené klíče (ale i peněženky nebo doklady) by jejich nálezce měl odevzdat na oddělení ztrát a nálezů na příslušném magistrátu nebo obecním úřadu – i tam tedy můžete zkusit zavolat.

ztráta klíčů2. Volejte zámečníka

Pokud je zřejmé, že vaše klíče jsou již skutečně v nenávratnu a vy nemáte ani přístup k náhradním, je potřeba přivolat zámečníka. V žádném případě se nepokoušejte otevírat dveře sami, mohli byste totiž zámek i dveře poničit. Zámečníkovi, který umí otevřít zámkové mechanismy šetrným a bezpečným způsobem, se samozřejmě musíte prokázat dokladem totožnosti a také dosvědčit, že jste majitelem objektu.

3. Vyměňte vložku

Je to pokušení, nechat vše při starém a dát si jen přidělat nový klíč místo toho ztraceného. Někteří „zámečníci“ vám to mohou dokonce nabídnout. „Nikdy na podobnou nabídku nepřistupujte, nic není nebezpečnějšího,“ varuje expert. „Nikdy totiž nemůžete vědět, v jakých rukou váš ztracený klíč skončil, takže riziko vykradení bytu je skutečně obrovské.“

4. Vyzkoušejte zámek 2v1

A když už budete novou vložku pořizovat a víte, že klíče často ztrácíte, zohledněte to i při jejím výběru. Existují totiž cylindrické vložky s funkcí 2v1, které jsou vybaveny dvěma sadami klíčů. V okamžiku, kdy klíč z první sady ztratíte, zámek jednoduše přeprogramujete na sadu druhou, a to pouhým zastrčením nového klíče. Je jasné, že po tomto kroku je předchozí sada již každému naprosto k ničemu. Překódování je velice jednoduché a samozřejmě rychlejší a levnější než výměna celé vložky.

5. Poučte děti

Klíče často ztrácejí i děti. Měli byste je poučit, že pokud tato situace nastane, musí vám to neprodleně říci. Ne že si budou chtít tajně nechat přidělat kopii klíče od sourozence. Člověk by měl mít stále na paměti, že jakmile dá klíč jednou z ruky a pustí jej z dohledu, může se s ním vlastně rozloučit – již není bezpečný.

Zdroj, foto: FAB


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Klíče máme u syna , který bydlí vedle nás .Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
kľúče máme u detí,ktoré bývajú neďaleko nás
Obrázek uživatelky
profil
taky máme klíče u známých..Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
máme štěstí,že rodiče od nás bydlí kousek,a mají od nás klíče,kdyby náhodou
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles