8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 29.04. 2024
Dnes má svátek Robert
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Ďáblové jsou tu

16. 12. 2023 | Knižní tipy
Název: Ďáblové jsou tu
Autor: Louise Pennyová
Datum vydání: 11 / 2023
Nakladatelství: Kalibr
Vazba: Pevná
Formát: 153 × 233 mm, 730 g
Počet stran: 496
Cena: 399 Kč

První večer v Paříži se Gamachovi sejdou jako rodina na večeři s Armandovým kmotrem, miliardářem Stephenem Horowitzem. Když jdou pak společně domů, s hrůzou sledují, jak kdosi Stephena srazí k zemi a těžce ho zraní.

Když se u Stephena najde podivný klíč, vyšle Armanda, jeho ženu Reine-Marie a Jeana Guye Beauvoira do pařížského archivu. Ponoří se tak hluboko do tajemství, která střežil po celá desetiletí. Po hrůzném nálezu ve Stephenově pařížském bytě je jasné, že tato tajemství jsou mnohem temnější a nebezpečí mnohem větší a bezprostřednější, než si uvědomovali. 

Brzy je celá rodina zapletena do sítě lží a podvodů. Aby se Gamache dopátral pravdy, bude se muset rozhodnout, zda může věřit svým přátelům, kolegům, instinktům i vlastní minulosti. Dokonce i své vlastní rodině...

Ďáblové jsou tuUkázka z knihy Ďáblové jsou tu:


Peklo je prázdné, Armande,“ povzdechl si Stephen Horowitz.
„To už jsi říkal. A ďáblové jsou tu?“ zeptal se Armand Gamache.
„No, možná ne přímo tady,“ opáčil Stephen s výmluvně rozpřaženými rukama.

„Přímo tady,“ znamenalo na zahradě Rodinova muzea v Paříži, kde si Armand se svým kmotrem vychutnával chvilku klidu. Za jejími zdmi bylo slyšet dopravu, ruch a shon velkoměsta.
Přímo tady byl však klid. Hluboký klid, který nepřichází jen s tichem, ale s důvěrnou známostí.
S vědomím, že jsou v bezpečí. Na zahradě. Ve společnosti toho druhého.
Armand podal svému společníkovi tartelette au citron a bezstarostně se rozhlédl kolem. Bylo teplé, příjemné odpoledne na konci září. Od stromů, soch i lidí už se vydělovaly stíny.
Prodlužovaly se. Natahovaly se od nich.

Světlo bylo nádherné.
Po trávníku před zámečkem se honily rozesmáté děti, mladí rodiče na ně dohlíželi z dřevěných laviček, jejichž prkna během let zešedla. Stejně jako nakonec zešediví oni. Prozatím ale odpočívali, vděční za své děti a velmi vděční za těch pár minut, kdy od nich na tomhle bezpečném místě mají pokoj.

Méně pravděpodobné prostředí pro ďábly by se dalo těžko představit.
Na druhou stranu, pomyslel si Armand Gamache, kde jinde by člověk našel temnotu než přímo proti světlu? A jaké větší vítězství by zlo mohlo zaznamenat než zničeni téhle zahrady?
Nebylo by to poprvé...

O autorce knihy Ďáblové jsou tu: 


Louise Pennyová (*1958) je rodačka z Toronta, nyní žije v malé vesnici jižně od Montrealu, nedaleko amerických hranic. Osmnáct let pracovala jako rozhlasová moderátorka, po svatbě se rozhodla pro kariéru spisovatelky. Od roku 2005 vydává sérii klasických detektivek – případů vrchního inspektora Gamache, jež se dočkaly mnohonásobných kanadských i mezinárodních žánrových ocenění, pravidelných zařazení mezi nejlepší tituly roku (New York Times, Publishers Weekly, People Magazine, Amazon) a především celosvětové čtenářské přízně – dosud sedmnáctidílná řada vychází ve 31 jazycích.
Je osminásobnou držitelkou ceny Agatha Award za nejlepší detektivku roku.


Tuto knihu Ďáblové jsou tu koupíte v knihkupectví a na internetových stránkách nakladatelství Knižního klubu nebo na eshopu Luxor.cz.


Vendula Flassig Vrablová
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Ďáblové jsou tu:

Ďáblové jsou tu
 
Čtěte také



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !