Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 Kdy se letos slaví Den otců 2024?Kdy se letos slaví Den otců 2024? Léto - čas jahodLéto - čas jahod Jak správně pečovat o orchideje?Jak správně pečovat o orchideje?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 02.06. 2024
Dnes má svátek Jarmil
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Další, prosím: Pravdivé příběhy z lékařské praxe

10. 12. 2021 | Knižní tipy
Název: Další, prosím: Pravdivé příběhy z lékařské praxe
Autor: Skittle Max
Nakladatelství: Alpress
Datum vydání: 2021
Formát: 205 x 135 mm
Vazba: pevná
Počet stran: 328
Cena: 263 Kč

Také doktor je jen člověk a má své oblíbené i neoblíbené pacienty. Autor s lehkostí a nadhledem líčí veselé i méně zábavné stránky práce obvodního lékaře, od rozlité moči až po trapné ticho.



Ukázka z knihy Další, prosím: Pravdivé příběhy z lékařské praxe:


Další, prosím: Pravdivé příběhy z lékařské praxePondělí 4. června

Musím se přiznat, že o análním obušku jsem až do dnešního dne nikdy neslyšel. Díky Leighovu nadšeně barvitému popisu jeho včerejšího dobrodružného rande se Stevenem, se kterým se seznámil prostřednictvím aplikace Grinder, jsem si ale zmíněný předmět dokázal docela dobře představit. Zajímavý začátek týdne. Bylo teprve 8:30, když jsem poté, co se mi při Leighově vyprávění křečovitě stáhly půlky, musel přehodnotit svůj plán odskočit si dopoledne na velkou.
Zatímco jsem do počítače ťukal lékařskou zprávu, snažil jsem se vypadat, že odborně zvažuji Leighovu obavu, zda je možné energickými pohyby análním obuškem perforovat střevo – a zároveň jsem přemýšlel, jestli je spojení anální obušek oficiální název (pro případ žaloby je vždy žádoucí používat přesnou terminologii). Pochopitelně mi přišlo nevhodné zeptat se na to Leigha, i když jsem si byl jist, že on správný název zná – koneckonců si ten obušek koupil. Dopsal jsem větu a odpověděl Leighovi na jeho dotaz: ano, hypoteticky to možné je. Jakýkoliv cizí předmět vražený do zadku může protrhnout střevní stěnu, která je sice pevná, ale jen 2 mm silná. Vzhledem k tomu, že jediným Leighovým příznakem byly zažívací potíže, jsem ale vážně pochyboval, že mu obušek prošel devíti metry střev, které tvoří gast rointestinální trakt od konečníku až po ústí žaludku, a způsobil dané potíže –  ať už do něj Steven obušek rval se sebevětší vervou. Viděl jsem, jak se Leighovi ulevilo, když jsem mu to vysvětlil (zvlášť když nevykazoval další příznaky a vyšetření neodhalilo žádnou abnormalitu).  Musím přiznat, že na mě Leighova naprostá absence jakýchkoliv rozpaků.

Další, prosím udělala dojem. Klobouk dolů. Život se má žít naplno. Za běžných okolností
bych podobnou konzultaci pro ilustraci zakončil nákresem gastrointestinálního traktu. Jelikož jsem si ale nebyl jistý, jak nakreslit anální obušek, aniž by nevypadal jako součást původní vikingské výzbroje, od tohoto bodu jsem  upustil, čímž se mi podařilo utajit fatální nedostatky ve znalosti dané problematiky.

Úterý 5. června

Jak tak stojím v Antonově přízemním bytě, je mi jasné, že se mnou doktorna dispečinku pěkně vydrbal. „Jenom rychlá domácí návštěva,“ tvrdil mi. Tourčitě. Domácí návštěvy jsou obvykle vyhrazeny pro starší pacienty, kteří se ze zdravotních důvodů nemohou dostavit do ordinace. Za Antonem mě ale dnes poslali proto, že se místní pečovací službě nepodařilo ho kontaktovat.
Tak mně se to podařilo. Pustil mě do bytu – a teď mě nechce pustit ven. Prohlásil, že mě bude chránit. Jak tam tak stojím, říkám si pro sebe „chrání mě bezpečnostní pásy, kámo, ty ne“. Aby toho nebylo málo, Anton je pořádný kus chlapa, evidentně výsledek kombinace antipsychotických léků (které teď ale zjevně neúčinkují) a závislosti na fast foodu, což potvrzují hromady polystyrenových obalů od jídla všude kolem. Můj nový, do půl pasu nahý  kamarád Anton právě zažívá akutní psychotický záchvat.
Stojím tam a jak tak za a) uvažuji, jestli by se mi v této rapidně eskalující  situaci nehodil anální obušek (čistě jako zbraň), a za b) se snažím strávit, před čím mě Anton vlastně chce chránit – před Skřety (jo, před těmi obludami z Pána prstenů), co na nás venku čekají a chtějí nás zabít, přemítám, jak to, že si doprčic mohl dovolit koupit 82palcovou smart led televizi. Taky by mě zajímalo, proč se každý pacient, kterého navštívím kolem poledne, dívá na Sama doma. Když Anton vyjádří svůj obdiv nad mou schopností bezpečně proklouznout kolem Skřetů k němu do bytu (a já v reakci na jeho uznání skromně přikývnu), využiju vstřícné atmosféry a pokusím se ho získat na svou stranu.

Tuto knihu Další, prosím: Pravdivé příběhy z lékařské praxe koupíte v knihkupectví a na internetových stránkách nakladatelství Alpress.


Vendula Flassig Vrablová
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !