8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 29.04. 2024
Dnes má svátek Robert
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Divukrásné příběhy Slečny Duhy

21. 12. 2023 | Knižní tipy
Název: Divukrásné příběhy Slečny Duhy
Autor: Zuzana Šestáková
Nakladatelství: Pointa
Rok vydání: 20. 11. 2023
Rozměry: 160 x 230 mm
Vazba: vázaná s laminovaným potahem
Počet stran: 96
Cena: 359 Kč

Příběh Slečny Duhy zavede dětské čtenáře mezi Tvorečky, jejichž vesnici najdeme na samém okraji Střapaté louky. Tvorečků zde žije jedenáct a každý z nich je něčím jedinečný. Jedno však mají přece jen společné – dobré a laskavé srdce, díky kterému se zatoulaná duhová dívenka může cítit v jejich společnosti jako doma. Postupně poznává své nové přátele, se kterými se vydává na dobrodružnou cestu do doposud neprozkoumaných Buclatých skal. Nechte se vtáhnout do milého příběhu zalitého letním sluncem, deštěm i stříbrným měsíčním svitem, kde přátelství a láska k přírodě jsou tím největším bohatstvím.

O čem se v knize Divukrásné příběhy Slečny Duhy píše?


Divukrásné příběhy Slečny DuhyO duhové bytůstce, která se náhle nedopatřením ocitne na zemi a neví, co si počít. Naštěstí ji objeví Janíček – Tvoreček, který žije se svými přáteli ve vesnici na okraji Střapaté louky. Laskaví Tvorečkové ji ochotně přijmou mezi sebe, a tak Slečna Duha (jak ji nazývají) postupně poznává své nové přátele a zažívá s nimi obyčejné radosti i neobyčejná dobrodružství. Ač jsou všichni malincí, společně si hravě poradí jak s horkými dny, tak i s prudkou letní bouřkou. Vždyť mají jeden druhého, chuť si pomáhat i dělat si ze sebe legraci – a to přece není málo. Příběh je oslavou sluncem zalitého léta a všeho, co k němu patří – sepětí s přírodou, přátelství i nečekaná dobrodružství, ale také letní lásky a loučení. Je jedinečný svou poetikou a milým humorem.


Pro koho je kniha Divukrásné příběhy Slečny Duhy určena?


Kniha je určena dětem od 5 do cca 10 let a také jejich rodičům, kterým se autorka snaží čas strávený s dětmi u knížky zpříjemnit přirozeně plynoucím, svižným a čtivým textem. Přestože může název knihy přilákat spíše dívky, příběh je stejně atraktivní i pro kluky. Vždyť právě Tvorečci kluci – Janíček, Orlíček a Petr Klíček – tvoří významnou část děje příběhu.  

Proč autorka knihu Divukrásné příběhy Slečny Duhy napsala?


Postava Slečny Duhy původně vznikla jako karnevalová maska, kterou autorka ušila své dcerce do školky. Až po čase si uvědomila, že by mohla být zajímavou postavou pro dětskou knihu a také hezkým podnětem pro ilustrátora. Chtěla, aby se příběh stal oslavou léta a určitou paralelou letních táborů, kde děti zažívají mnohá dobrodružství v přírodě, silné přátelské vztahy, lásky, ale také nevyhnutelné loučení. Jejím záměrem bylo vnést do nové knihy více postav a také si detailněji pohrát s tvorbou vět a krásou českého jazyka.

O autorce knihy Divukrásné příběhy Slečny Duhy:


Je mámou tří dětí a čerstvě nadšenou učitelkou angličtiny, lektorkou hravé muzikoterapie pro děti a ve vzácných časových skulinkách také spisovatelkou dětských knih. Knihy začala psát, protože chtěla vnést do dětského světa příběhy plné vlídnosti, přátelství a také dnes tolik potřebného spojení s přírodou. 

Její první kniha nese název Laskavé pohádky od starého dubu (Grada, 2017). Příběhem Jak se moře naučilo zpívat, který je určený pro nevidomé děti, přispěla do knihy Černobílé pohádky (Albatros, 2019). Psaní knih je pro ni nesmírným dobrodružstvím, dřinou i potěšením zároveň, neboť nikdy dopředu neví, co se bude dít a kam až ji fantazie zavede. Když se jí podaří vtisknout do příběhu zajímavý nápad nebo vtipnou situaci, je to pro ni ta největší odměna.


Tuto knihu Divukrásné příběhy Slečny Duhy zakoupíte v knihkupectví a na internetových stránkách nakladatelství Pointa.cz.


Vendula Flassig Vrablová
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Divukrásné příběhy Slečny Duhy:

Divukrásné příběhy Slečny Duhy
Divukrásné příběhy Slečny Duhy
Divukrásné příběhy Slečny Duhy
 
Čtěte také



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !