Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do startu zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 19.03. 2024
Dnes má svátek Josef
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Do kin se chystá nový český film Šťastná

20. 08. 2014 | Filmové novinky
Hlavní hrdinka filmu Šťastná – Viktorie Šťastná (Andrea Daňková) odjíždí studovat do Prahy hereckou akademii. Záhy však zjišťuje, že se její původní ideály nesetkávají s realitou. Dostává se do party protřelých studentek (Aneta Krejčíková, Marie Kružíková), které pojímají hereckou kariéru zcela osobitým způsobem. Co všechno je Viky ochotná udělat pro úspěch?

O filmu Šťastná:


Každý člověk už odmala o něco bojuje. A hlavní hrdince - Viktorii Šťastné (Andrea Daňková), se opravdu podaří vyhrát a vydobýt si místo na herecké akademii napříč stovkami uchazečů. Tím ale netuší, že její boj teprve začíná. Odjíždí studovat do Prahy hereckou akademii.
Záhy však zjišťuje, že se její původní ideály nesetkávají s realitou.

Dostává se do party protřelých studentek (Aneta Krejčíková, Marie Kružíková), které pojímají hereckou kariéru zcela osobitým způsobem. Co všechno je Viky ochotná udělat pro úspěch? A co proto, aby byla opravdu Šťastná? Romantický příběh s dramatickými prvky pootevírá dveře do úskalí světa showbyznysu a těžkostí hereckého údělu na pozadí milostného příběhu dvou lidí, kteří touží po jediném - být šťastní.

Do kin se chystá nový český film ŠťastnáZajímavosti z filmu Šťastná:


Film Šťastná, natáčený převážně v Praze, pojednává o rivalitě z prostředí začínajících hereček, kde chce hrát každá hlavní roli. Ve snímku s humornými prvky si hlavní roli zahráli Andrea Daňková s Davidem Krausem. Ve vedlejších rolích se objeví Ljuba Krbová, Jan Hrušínský, Dana Morávková, Aneta Krejčíková a Marie Kružíková.

Během natáčení filmu Šťastná si hlavní herečka zlomila nohu, což se podepsalo na původním datu premiéry plánované na jaře. Další za zajímavostí filmu jsou svatební šaty - na přání herečky byly odkoupeny z filmu Nepravděpodobná romance, takže se v celovečerním filmu objeví podruhé.

Film byl dotočen minulý čtvrtek a natáčel se, kvůli požadavku zachycení několika ročních období, už od července minulého roku. Nyní ho čeká střihová, zvuková a obrazová postprodukce. Vzniká za koprodukce Bystroušky, ACE a společnosti Astorie a.s.. Do kin vstoupí na podzim.

Obsazení filmu Šťastná:


Andrea Daňková

Studentka třetího ročníku DAMU, na kterou se dostala dva roky před maturitou. Na jaře jí uvidíme v televizním filmu Jiřího Stracha Osmy, kde hraje po boku Ivana Trojana. Znát ji můžeme například z filmu Krásno Ondřeje Sokola, seriálu Ulice, seriálu Z nezávislosti do nezávislosti nebo z vítěznecho krátkého jsnímku pro MFFKV Americká Krása. V Žižkovském divadle exceluje po boku Simony Stašové ve hře Drobečky z perníku, hostuje také v divadle Na Vinohradech, v Divadle Disk a v Divadle Na Jezerce.

Zajímavosti: Mladá a nadějná herečka s osudovýma očima miluje bublifuky, svoje "růžový Conversky", černý kafe a Almodovarovy filmy. S režisérkou filmu Evou Toulovou se před kamerou potkávají už potřetí (natočili spolu krátkometrážní film Náplast a spot pro Policii ČR proti Kyberšikaně).

David Kraus

Český zpěvák, herec, textař a skladatel, narozen 13. února 1980. Je synem herečky a výtvarnice Jany Krausové a moderátora a herce Jana Krause. V roce 2000 vydal album s názvem Holky, které se prodávalo spolu s časopisem Elle. Roku 2002 následovala deska David Kraus. Toto CD staví na milostných výpovědích, snad nejvíce upoutala píseň s názvem „Zuzana", kterou David věnoval zpěvačce a herečce Zuzaně Norisové.

V pohádce Královský slib (2001) si zahrál roli prince. Ve stejném filmu vystupoval i jeho otec Jan Kraus, který ztvárnil šaška. O rok později účinkoval ve filmu Archa pro Vojtu, pro který nazpíval i píseň „Proč?". V roce 2003 spolupracoval se svým tátou, jež se ujal scénáře a režie filmu Městečko, pro který David složil hudbu. Zazpíval si zde i písničku „Rodné lány". V září stejného roku zahajuje se svou kapelou v pražském Lucerna Music Bar své první koncertní turné, které je hned od začátku úspěšné. V roce 2004 si ve filmu podle skutečnosti Bolero zahrál Artura Aksmana.

Do kin se chystá nový český film ŠťastnáRoku 2006 se podílel i na filmu režisérky Věry Chytilové Hezké chvilky bez záruky. A to jak hudebně, tak i herecky. Zahrál si zde společně se svou matkou, která i ve filmu hrála jeho maminku. Ve filmu pak byla použita i Davidova hudba. Dalším jeho hudebním počinem pro film je písnička „Nevinná", kterou nazpíval pro snímek podle bestselleru Michala Viewegha Účastníci zájezdu. v roce 2011 vydává album Cukrárna.

Dlouhodoběji také obstarává hudební vložku do pořadu Uvolněte se, prosím. Nejnověji ho můžeme vidět v muzikálu Lucie. Mimo to také ilustroval otcovy knihy Tak to vidím já.

Zajímavosti: Sám rád poslouchá Prince, Jemiroquai, King Crimson a černošskou muziku 70. let. Z domácí tvorby kapely Wohnout, Guločar nebo Chetane. V roce 2013 odjel s organizací Brontosauři na tři měsíce jako učitel výtvarné výchovy do Malého Tibetu.

Ljuba Krbová

Jedna z předních českých hereček současnosti. Narodila se v roce 1958 v Hradci Králové. Vystudovala Státní konzervatoř v Praze. Během studia hrála v seriálu Zkoušky z dospělosti. Za svůj život ztvárnila spoustu rolí ve filmech. Např. Anděl s ďáblem v těle, Holčičky na život a na smrt, Experti, nebo úspěšná pohádka Lotrando a zubejda. Režiséři ji nejčastěji obsazují do seriálů.

K vidění byla ve TŘETÍ PATRO, PŘÍTELKYNĚ Z DOMU SMUTKU, HŘÍCHY PRO PÁTERA KNOXE, ŽIVOT NA ZÁMKU. V posledních letech to jsou seriály MÍSTO V ŽIVOTĚ, BAZÉN a ULICE. I když kvůli natáčení nemá moc času, tak se pořád věnuje i divadlu. Hostuje v pražském Divadle Bez Zábradlí. Má ráda také dabing. Její hlas můžeme slyšet ve filmech Tootsie, Kleopatra, Táta v sukních, Návrat do budoucnosti, Kill Bill aj.

Zajímavosti: Ve volném čase chodí lesa se svými dvěma psy a také ráda fotografuje - v blízké době jí čeká samostatná výstava. Má i jeden neobvyklý koníček. Věnuje se čínským bojovým uměním. V roce 2001 byla 14. na mistrovství světa ve wu-šu.

Jan Hrušínský

Narodil se 9. června 1955 v Praze, je herec a divadelní ředitel, syn českého herce Rudolfa Hrušínského. Na svém kontě má desítky filmových i televizních rolí. Divadlo hraje už od dětství, po studiu pražské konzervatoře začínal hrát v Činoherním studiu v Ústí nad Labem. Zde se potkal se svojí budoucí manželkou herečkou Miluší Šplechtovou.

V letech 1984-1990 byl členem pražského Realistického divadla, poté působil i v Divadle Na zábradlí a pravidelně hostoval v několika dalších pražských divadlech, např. v divadle V Řeznické (Kornelius Hackel - Hello Dolly, Popiel - Polská krev), v ABC (Babs - Charleyova teta, Malvolio - Večer tříkrálový, Goodbody - Jak jsem vyhrál válku), v Národním divadle a dalších. V roce 2004 založil pražské Divadlo Na Jezerce.

O dva roky dříve Divadelní společnost Jana Hrušínského. Divadlo na Jezerce se stalo jedním z nejnavštěvovanějších divadel v Praze a Hrušínský do něho přivedl přední české herce, režiséry, výtvarníky i autory. Divadelní společnost Jana Hrušínského oslavila v roce 2014 dvanáct let své činnosti.

Aneta Krejčíková

Tato pražská rodačka se narodila v roce 1991. Už od útlého dětství ráda zpívala a tančila. Ze všeho nejvíce se ale chtěla stát herečkou, jenže moc nevěřila tomu, že by se jí její přání mohlo splnit. Anetu objevila bývalá dětská herečka Monika Kvasničková a díky ní se přihlásila do herecké agentury.

Zde získala své první zkušennosti, které později využila v tv roli postavy Gábiny Pumrové v seriálu ULICE. Aneta se rozhodla, že bude studovat Soukromou střední odbornou školu umění a managementu-obor foto-video, které ale po nějaké době nechala, protože se přihlásila na Pražskou konzervatoř, obor hudebně dramatický. Byla hned přijata. Jejím cílem bylo hrát divadlo.

K vidění byla ve filmech ZASTŘENÝ HLAS, LÁSKA JE LÁSKA, POUPATA, DEŠŤOVÁ VÍLA a BOŽÍ POLE. Filmování je pro ni i koníčkem, kterému obětuje svůj volný čas. Mezi její další záliby patří zpěv, tanec a fotografování.

Marie Kružíková

Mladá česká herečka, ve filmu Šťastná ztvárňuje roli Mony. Zajímala se o herectví už od dětství, nejprve k němu však přičichla skrz filmovou produkci. Díky její fotogeničnosti se brzy ukázalo, že jí to sluší víc před kamerou, než za ní a Marii začaly chodit nabídky na reklamní kampaně, kterých natočila velké množství.

Do kin se chystá nový český film ŠťastnáHrála také ve spoustě hudebních klipů známých interpretů a posléze jí začali obsazovat i mladí režiseři do svých krátkometrážních filmů FAMU a FAMO, kterých natočila také nespočet. Dlouho na sebe nenechal čekat i celovečerní film. Talentovanou herečku si vybral režisér Zdeněk Troška do své filmové pohádky Čertova nevěsta, kde ztvárnila dvorní dámu princezny. Poté jí režisér Tomáš Vorel obsadil do svého filmu Vejška, který je volným pokračováním úspěšného filmu Gympl.

V něm byla obsazena do role Dariny - partnerky hlavního hrdiny Jiřího Mádla.
Mladá herečka se dále věnuje i produkci iShorts - organizaci snažící se propagovat krátké filmy společně s jejich autory, jejichž projekce probíhají v několika městech v České republice a na Slovensku. Společně se svou kamarádkou Nikol Kouklovou a jezdeckým klubem Orion již několik let pořádají Benefici na podporu hipoterapie.

Zajímavosti: S režisérkou filmu Evou Toulovou spolupracovala již několikrát - ve spotu proti Kyberšikaně a v jejím absolventském filmu Dvojhra, kde ztvárnila roli mladé pianistky. Kvůli roli Mony ve filmu Šťastná si musela změnit barvu vlasů z blond na zrzavé.

Dana Morávková


Narodila se v roce 1971 v Písku v jižních Čechách do rodiny matematika a inženýrky ekonomie. Je jedináček. Její otec zemřel, když jí bylo patnáct let, a zůstala sama s matkou. V dětství se věnovala baletu, gymnastice a krasobruslení. Je dvojnásobnou juniorskou mistryní republiky v krasobruslení – tancích na ledě.

Od roku 1989 do roku 1993 studovala herectví na DAMU a hned poté choreografii na HAMU, kterou dostudovala v roce 1998. Má za sebou již desítky filmových i divadelních rolí, v roce 2004 se jí podařilo obsadit roli i v americkém trháku Van Helsing. V České republice se dostala do všeobecného povědomí nejprve jako moderátorka Snídaně s Novou na TV Nova, jako herečka např. v pohádce Z pekla štěstí 1–2 (1999; 2001), nebo v komedii Kameňák (2003), do roku 2009 se pravidelně objevovala v zábavném pořadu Hádej, kdo jsem, v pořadu TV Primy Prima jízda a v seriálu Velmi křehké vztahy (v pokračování vysoce úspěšné řady s názvem Rodinná pouta, kde také hrála).

Od roku 2009 hraje v Ordinaci v rǔžové zahradě Zdenu Tichou-Suchou. Roku 2012 se účastnila páté řady taneční televizní soutěže StarDance ...když hvězdy tančí, kde spolu s profesionálním tanečníkem Jiřím Heinem skončili na pátém místě. Jejím manželem je od roku 1994 hudební skladatel a klavírista Petr Malásek. Mají spolu syna Petra (* 1998).

Zajímavosti: Zcela nevědomě byla Dana Morávková oslovena do role profesorky Černé ve filmu Šťastná v den svých narozenin.


Premiéra filmu Šťastná je naplánovaná na podzim roku 2014


Zdroj, foto: Film Šťastná

Vendula Vrablová
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
To asi nebude nic pro mě!!
Obrázek uživatelky
profil
Obsah zní zajímavě. Na tento film se moc těším. Uvidíme, zda to bude konečně alespoň průměr, nebo jen další z tzv. srágor.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles