MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 13.05. 2024
Dnes má svátek Servác
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Dovolená ve dvou – dítě v ceně

15. 09. 2015 | Televizní tipy
Manželé z Kazachstánu přijíždějí do Česka, aby jim lékaři pomohli počít dítě. Indická žena odnosí a porodí potomka pro Američanku a jejího muže. Dokument o celosvětově rozšířeném i diskutovaném fenoménu jménem reprodukční turistika.

Dokument Pavla Jandourka Dovolená ve dvou – dítě v ceně s citem otevírá téma navýsost intimní, přitom bytostně elementární – jak těžké je v dnešní době zplodit dítě. Statistiky jsou alarmující: Dovolená ve dvou – dítě v ceněživotaschopnost mužských spermií klesá, potíže s početím má stále více žen. Čím dál více párů spoléhá na asistovanou reprodukci, mnohé dokonce cestují za hranice svých států, aby se stali rodiči. A tak pár z Kazachstánu přijíždí na reprodukční kliniku do Zlína a Indka

Američance odnosí a porodí dítě. Říká se tomu reprodukční turistika. Režiséra pořadu Dovolená ve dvou – dítě v ceně zajímá nejen medicínský a emoční úhel pohledu, ale také etické, náboženské, právní a ekonomické souvislosti.

Každá země, každá kultura i každý jeden z nás na fenomén umělé reprodukce nahlíží jinak. Dokument nabízí dostatek faktů i emocí, aby si každý z nás udělal úsudek sám.

Pořad Dovolená ve dvou – dítě v ceně můžete sledovat 15. 9. 2015 od 20,55 hodin na ČT2!


Zdroj: Česká televize
Foto: Himmer, Kubasek


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Dovolená ve dvou – dítě v ceně:

Dovolená ve dvou – dítě v ceně
Dovolená ve dvou – dítě v ceně
Dovolená ve dvou – dítě v ceně
Dovolená ve dvou – dítě v ceně
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !