Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 26.04. 2024
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Drama lásky ve filmu Colette

24. 01. 2015 | Televizní tipy
Strhující drama lásky a nekonečné touhy po svobodě. Mladičký Čech Vili poznává svoji osudovou lásku, krásnou Belgičanku Colette v koncentračním táboře v Osvětimi a je ochoten udělat pro jejich záchranu cokoliv. Televizní premiéra koprodukčního snímku ČT.

Padesátiletý spisovatel Vili se roku 1973 v New Yorku díky svému dospívajícímu synovi poznává s ženou, která mu snad až příliš připomíná jeho osudovou lásku, krásnou belgickou Židovku Colette, s níž se seznámil před třiceti lety v koncentračním táboře v Osvětimi. Bohužel, Vili nebyl jediný, komu Colette padla do oka. Neurvalý zájem o ni projevil i velitel přidruženého osvětimského tábora zvaného Kanada, bezohledný a cynický Weissacker. Colette podvědomě cítí, že je vystavena jeho zvůli, a že pokud chce přežít, musí se mu podvolit. V kruté fabrice na smrt ale klíčí i další vztahy, ať už jste vězeň, nebo Drama lásky ve filmu Colettekápo, blízkost někoho druhého je pro vás jednou z mála radostí a tou největší nadějí na přežití. S postupujícím časem se ale ruská fronta blíží stále víc, osvětimské pece polykají své oběti po tisících a fašisté tuší, že jim nezbývá příliš mnoho času. Je nutné jednat. Je myšlenka na útěk bláhovým snem, nebo jedinou reálnou šancí na přežití? A jak velkou roli v našich životech hraje náhoda či něco, co bychom mohli nazývat osudem?

Film Colette chce být návratem k prapůvodní formuli filmového díla. Poutavou, vzrušující diváckou formou přinést zejména mladé generaci napínavý příběh de facto jejich vrstevníků. Je to velký příběh o útěku za svobodou, film se silnou a bezprostřední katarzí z právě viděného a prožitého. Zdůrazňuje nadčasové etické hodnoty, jakými jsou láska, svoboda, zodpovědnost za svůj život i nutnost bránit svou integritu vždy a za všech okolností. Colette není dokumentem, ale fikcí sestavenou z mozaiky skutečných, historicky doložených příběhů. „Z toho vyplýval můj důraz na magický realismus vyprávění, na stylizaci jednotlivých složek, kameru, střih, hudbu, práci s herci i mizanscénou atd. atd. Snažil jsem se, aby se diváci díky dokonalému výtvarnému provedení skutečně ocitli v Osvětimi,“ říká režisér Milan Cieslar.

Není proto divu, že největším zážitkem režiséra spojeným s realizací filmu Colette byly reakce sestry Arnošta Lustiga, který se realizace filmu bohužel nedožil, paní Hnátové. „Nikdy nezapomenu na její pohnutí, když přišla na natáčení a znovu se dostala do reality Osvětimi. Byla to právě ona, komu jsme ukázali první hrubý střih a její reakce byla pro mě strašně důležitá. Pod dojmem toho sestřihu hodinu nepromluvila,“ říká režisér a spoluautor filmu Milan Cieslar. Česká televize uvádí snímek Colette u příležitosti 70. výročí osvobození nacistického koncentračního tábora v Osvětimi, které připadá na 27. ledna (Den památky obětí holocaustu).

Ve filmu Colette hrají: J. Mádl, C. Thiolyová, E. Bouwer, H. Dvořáková, Z. Mauréry, P. Vaněk, A. Hryc,  M. Dlouhý, O. Vetchý, B. Kodetová a další. Scénář A. Lustig a M. Cieslar.

Film Colette můžete sledovat 24. 1. 2015 od 20 hodin na ČT1!


Zdroj: Česká televize
Foto: Jokri


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Drama lásky ve filmu Colette:

Drama lásky ve filmu Colette
Drama lásky ve filmu Colette
Drama lásky ve filmu Colette
Drama lásky ve filmu Colette
Drama lásky ve filmu Colette
Drama lásky ve filmu Colette
 



Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
Slováci tento film dávali včera večer.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles