MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 15.05. 2024
Dnes má svátek Žofie
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Fenomén Underground - Největší Čech je Magor

14. 11. 2014 | Televizní tipy
Ivan Jirous pojmenoval a sám důsledně dodržoval program českého undergroundu, za což platil ponižováním, šikanováním a těžkými žaláři. Fenomén Underground - Největší Čech je Magor - dokumentární cyklus o lidech, kteří měli odvahu být svobodní i v době nesvobody.

Ivan Martin Magor Jirous byl klíčovou postavou české kultury. Jeho Zprávu o třetím českém hudebním obrození z roku 1975, která vyšla i v exilu, lze považovat i za programové prohlášení nepolitického volného uskupení československého undergroundu. Unikátní dokument Fenomén Underground - Největší Čech je MagorFenomén Underground - Největší Čech je Magor představuje jeho kořeny, první svérázné kulturní aktivity na gymnáziu v Humpolci, neznámou sportovní éru (byl hráčem národní házené), studium kunsthistorie, práci redaktora Výtvarné práce, kritika i činnost v Křižovnické škole čistého humoru bez vtipu (Jirous byl ministrem vnitra s přezdívkou "Berious").

Ale nabízí také pohled do jeho niterného soukromí. Mimo jiné ho také ukazuje jako znalce lidových písní i pokleslých šlágrů, nekompromisního manažera The Plastic People of the Universe, mukla, osobnost tmelící a organizující, stejně jako osobnost celý život živořící, a to také po roce 1989. Dokument ukazuje Magorův život bezdomovce a současně člověka respektovaného.

Fenomén Underground - Největší Čech je Magor můžete sledovat 14. 11. 2014 od 20,20 hodin na ČT art!


Zdroj, foto: Česká televize


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Fenomén Underground - Největší Čech je Magor:

Fenomén Underground - Největší Čech je Magor
Fenomén Underground - Největší Čech je Magor
Fenomén Underground - Největší Čech je Magor
Fenomén Underground - Největší Čech je Magor
Fenomén Underground - Největší Čech je Magor
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !