8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 02.05. 2024
Dnes má svátek Zikmund
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Festival Benátská noc 2012 nabízí bohatý program

20. 06. 2012 | Kultura

Ve 20. ročníku festivalu Benátská noc budou program plnit zvučná jména nejen české hudební scény a proto se na letošním ročníku festivalu Benátská noc 2012 sejdou v programu Daniel Landa, Jaromír Nohavica, skupina Kabát, Bryan Adams i Emir Kusturica!

 

Letošní jubilejní dvacátý ročník hudebního festivalu Benátská noc 2012 se koná od 27. do 29. července 2012, poprvé v areálu Vesec (Liberec). Pořadatelům festivalu Benátská noc 2012 se podařil mistrovský tah – každý den vystoupí hvězdy, které se v programu festivalu společně objeví historicky poprvé a zároveň i naposledy!  V pátek 27. 7. 2012 zahraje nejen Jarek Nohavica, ale také proslulý režisér Emir Kusturica s kapelou The No Smoking Orchestra a Bryan Adams, jednoznačně jedna z nejvýraznějších osobností světové hudební scény osmdesátých a devadesátých let, který na festival Benátská noc 2012 přijede přímo z koncertního turné v Rakousku a Švýcarsku.


 
V sobotu 28. 7. 2012 je na pódiu festivalu Benátská noc 2012 vystřídá skupina Kabát a v neděli 29. 7. 2012 Daniel Landa, což bude pro návštěvníky zážitek o to cennější, že Benátská noc 2012 je jedinou výjimkou v Danově rozhodnutí neúčastnit se hudebních festivalů. Organizátoři festivalu Benátská noc 2012 věří, že toto exkluzivní a jedinečné seskupení bude více než důstojným dárkem dlouholetým příznivcům festivalu k dvacátým narozeninám a přiláká rekordní účast diváků.

Festival Benátská noc 2012 nabízí bohatý program

Program festivalu Benátská noc 2012 začne „zahřívacím kolem“ v předvečer festivalu – speciálním Slovenským večerem ve čtvrtek 26. července 2012 s lákavou sestavou hostů: Horkýžeslíže, Kristina, No Name, Peter Nagy, Popcorn drama, The Paranoid a Tublatanka.

Program festivalu Benátská noc 2012 je již tradičně koncipován pro širší škálu posluchačů, takže spokojeni budou příznivci rockové a metalové hudby, ale i folku, punku a popu. Mezi interprety festivalu Benátská noc 2012 letos nebudou chybět například Anna K., Aleš Brichta, Arakain, Blue Effect, Děda Mládek Illegal Band, Gang-ala-basta, Chinaski, Jiří Schmitzer, Kamil Střihavka, Mandrage, Marsyas, MIG 21, Merlin, Mňága a Žďorp, Oceán, Petr Kolář, Support Lesbiens, Tomáš Klus, Turbo, Vilém Čok, Vitacit, Vypsaná fiXa, Walda Gang a další.

Vedle českých a slovenských stálic, Bryana Adamse a Emira Kusturicy se na festivalu Benátská noc 2012 představí také dvě zahraniční kapely. První je německá Gamma Ray hrající power metal, druhou pak finská rocková kapela Sunrise Avenue s velmi rozmanitým repertoárem od tvrdších hardrockových skladeb, až po jemnější rockové balady, která momentálně slaví velký úspěch i u nás se singlem Hollywood Hills z aktuálního alba Out Of Style.
Stěhováním do nové lokality organizátoři festivalu Benátská noc 2012 zareagovali na rostoucí program a počet účinkujících a diváků i další limity prostoru v Malé Skále. V moderním areálu ve Vesci našli ideální podmínky. Klidné a rozlehlé místo s veškerou infrastrukturou, parkovacími místy a nádherným výhledem na Ještěd je pro festival Benátská noc 2012 jako stvořené. K dispozici budou všechny služby, na které jsou návštěvníci festivalu zvyklí.

 

Rozmanitá nabídka kvalitního občerstvení, včetně vegetariánského, bude k mání v restauracích, stáncích, pivnicích, čajovnách a kavárnách. Festivalové městečko nabídne také řadu atrakcí, například Lynchburg Square – náměstí vybudované po vzoru místa, kde se narodil legendární Jack Daniel, s nabídkou skvělého pití a míchaných drinků, originálními odpočívadly a další zábavou. Pro osvěžení v příjemně chladivé vodě je v areálu festivalu Benátská noc 2012 připraven Semtex bazén.

 

 

Zdroj, foto: www.benatskanoc.cz
Petra Škodová



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Festival Benátská noc 2012 nabízí bohatý program:

Festival Benátská noc 2012 nabízí bohatý program
Festival Benátská noc 2012 nabízí bohatý program
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !