8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 30.04. 2024
Dnes má svátek Blahoslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Festival Hrady CZ

31. 08. 2019 | Kultura

Letos v létě jsem objevila krásu a neopakovatelnou atmosféru letního kulturního festivalu Hrady CZ. Jedná se o už patnáctý ročník tohoto festivalu postaveného na špičkách české a slovenské hudební scény. 

My konkrétně jsme se vypravili do Hradce nad Moravicí, protože to máme nejblíže. Festival ale probíhá postupně v osmi různých krajích České republiky. Samotný festival má dvě části - České hrady.CZ a Moravské hrady.CZ.

Festival probíhá vždy o víkendu a s nákupem sobotní vstupenky jsou zahrnuté i prohlídky stálých expozic hradů.

Budu psát především o průběhu festivalu v Hradci nad Moravicí, protože ten jsem navštívila.

Byla jsem překvapena především organizací samotného festivalu. I když místo konání vůbec neznáte, už několik kilometrů před městem jsou umístěny směrovníky s označením „kulturní akce“. Ty zaručí, že na festival zaručeně trefíte. Parkování je zajištěno přímo vedle areálu festivalu na rozlehlé louce. Pomoci vám najít místo k zaparkování jsou připraveni členové bezpečnostní agentury, kteří zároveň dohlížejí na bezpečný a klidný průběh celého festivalu. Na samotné louce lze také stanovat nebo si postavit svůj karavan. Ke koupání je vhodný jez v blízkosti festivalového areálu.

Samotný areál je vybaven pro pořádání podobné akce přímo ukázkově. Nechybí zde množství stánků s občerstvením, mobilní toalety, mobilní nabíječky na telefon (najdete zde připojení opravdu ke každému typu telefonu), množství odpadkových košů nebo například mobilní bankomat. Pokud na festival dorazíte například na kole, nemusíte se o svůj dopravní prostředek bát, protože hned u pokladen je umístěna úschovna kol a batohů. Zde je také umístěn stánek, kde vám bezplatně změří hladinu alkoholu v krvi a doporučí, kdy můžete bezpečně usednout za volant nebo řídítka dvoustopého dopravního prostředku.

Na festivalu nechybí spousta stánků partnerů festivalu. Zde se můžete seznámit nejen s jejich produkty, ale také obdržet drobné reklamní předměty nebo se můžete nechat zdarma vyfotografovat a odnést si pěknou vzpomínku.

Samotný kulturní program probíhá na dvou samostatných stagích. Programy na sebe vzájemně navazují.

V pátek vystupovaly kapely:  Naděje, Sto zvířat, The agony, Mydy rabycad, Arakain a Lucie Bílá, Rybičky 48, Michal Hrůza a Anna K.

Ve večerních hodinách pak proběhl festivalový karneval a byly vyhlášeny nejhezčí masky, které obdržely zajímavé ceny.

Sobotní program zahrnoval kapely:  Mirai, Wohnout, PSH, Visací zámek, Jelen, No Name, Harlej, Kryštof, Dymytry, Trautenberk, Marpo & Troublegang, Harlej a vystoupení Kamila Střihavky a Štěpána Urbana. 

 Samotný program končí patnáct minut po půlnoci. Je nutné, pokud odjíždíte a nezůstáváte na noc, přičíst delší časový úsek na výjezd vašeho vozidla z parkovací plochy, protože festival je opravdu masově navštěvován.

Festival ve mně zanechal krásné vzpomínky a jsem rozhodnuta ho příští rok navštívit opět. Nyní chceme navštívit hrad Bezděz, který je také z našeho bydliště dostupný. Věříme, že nám tento festival pomůže seznámit se mimo jiné s naší historií. Vždyť festival probíhá na perlách české a moravské historie, které je škoda nenavštívit.


Pegonela - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Festival Hrady CZ:

Festival Hrady CZ
Festival Hrady CZ
Festival Hrady CZ
Festival Hrady CZ
Festival Hrady CZ
Festival Hrady CZ
Festival Hrady CZ
 


Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles