Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 Kdy se letos slaví Den otců 2024?Kdy se letos slaví Den otců 2024? Léto - čas jahodLéto - čas jahod Jak správně pečovat o orchideje?Jak správně pečovat o orchideje?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 02.06. 2024
Dnes má svátek Jarmil
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Herbář nově představí jídla ze skanzenu a zamíří do školních jídelen

9. 10. 2016 | Televizní tipy
Veřejné stravování, především to ve školních jídelnách, chemie v potravinách a etika při chovu zvířat – to jsou jedny z hlavních témat už čtvrté řady Herbáře – oblíbeného pořadu Lindy Rybové a Kateřiny Winterové. První díl čtvrté řady se na obrazovkách ČT1 objevil v neděli, 2. října, v 18.25 hod.

„Letošní řada Herbáře je poněkud zvláštně rozkročena. Jednou nohou stojí na velmi stylizované podobě českých folklorních receptů a jídel, která se dají nazvat tradiční nebo prvorepubliková. To jsme neviděli v žádné kuchařské show,“ říká režisér Jaroslav Včela a dodává: „A druhou má nakročeno k budoucnosti. K budoucnosti, která je dobrá. Ekologická, elektromobilní a trvale udržitelná. Pro nás tvůrce je velmi zajímavé, kam až nás Herbář za čtyři roky dovedl. Jsme sami zvědaví, co na to řeknou divačky a diváci.”

Herbář nově představí jídla ze skanzenu a zamíří do školních jídelenLinda Rybová s Kateřinou Winterovou se v nové řadě, kromě jídel ze skanzenů a školních jídelen, budou opět věnovat klasickým receptům z dob našich prababiček. „Je to docela bádání. Prošli jsme spoustu knihoven, antikvariátů, prvorepublikových časopisů a herbářů, kde nacházíme různé recepty. Mám doma čtyři krabice materiálů, ze kterých čerpám,“ říká Kateřina Winterová o hledání receptů do pořadu a Linda Rybová ji doplňuje: „Nebo čerpáme takzvané rodinné bohatství ve vlastních rodinách nebo v rodinách našich blízkých. Pátráme po jejich receptech. Kromě tradičních jídel nás zajímají i současné zdravé recepty. Ty pocházejí z restaurací, které se na zdravou výživu specializují. A posledním velkým zdrojem je internet.“

Herbář je pro obě herečky především životní styl. „Herbáři rády říkáme televizní magazín. Zásadním tématem byly a budou byliny a vaření s nimi. Postupně jsme přidaly ekologii, bio potraviny a také módu, aby to bavilo nás i lidi. Je to vlastně životní styl,“ říká Linda Rybová.

Zdroj, foto: Česká televize


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Herbář nově představí jídla ze skanzenu a zamíří do školních jídelen:

Herbář nově představí jídla ze skanzenu a zamíří do školních jídelen
Herbář nově představí jídla ze skanzenu a zamíří do školních jídelen
 
Čtěte také


Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles