8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 29.04. 2024
Dnes má svátek Robert
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Hospodyně

1. 09. 2023 | Knižní tipy
Název: Hospodyně
Autor: Joy Fieldingová
Datum vydání: 6 / 2023
Nakladatelství: Kalibr
Vazba: Pevná
Formát, hmotnost: 134 × 208 mm, 428 g
Počet stran: 352
Cena: 319 Kč

Jodi Bishopová je úspěšnou realitní makléřkou a živitelkou rodiny. Harrison – její manžel – na ni kvůli tomu žárlí. Kdysi měl své velké sny, ale teď je jen průměrným spisovatelem.
Jodi nebaví neustálá snaha sladit chod rodiny, náročnou práci a potřeby vlastních rodičů. Její matka má totiž Parkinsonovu chorobu a zatím se o ni zvládá starat Vic – Jodiin otec. Taky však už není nejmladší a neustálá péče o manželku jej vyčerpává. Uvítal by pomoc. Jodi se proto rozhodne najmout pro své rodiče hospodyni. Je to ale správné rozhodnutí? Kdo je vlastně ta žena, která najednou nosí matčiny šperky? O co jí jde? A jak daleko je kvůli tomu ochotna zajít...?

Ukázka z knihy Hospodyně:


HospodyněPřemlouvala jsem je, že potřebují někoho, kdo by s nimi bydlel, asistoval při péči o matku, a přitom aby vařil a udržoval dům v pořádku. Peníze nebyly problém. Bůhví, že jich měli víc než dost. Šlo tu především o jejich zdraví.

Otec jen nerad ustoupil a dovolil mi, abych začala dělat pohovory s uchazečkami. Dal mi přesné instrukce: musí mít bezvadné doporučení a být dostatečně silná na to, aby matce dokázala pomoct vstát z postele a zase ji do ní uložit, ale zároveň musí být štíhlá a hezká. Pokud je nucený snášet přítomnost cizí osoby ve svém domě, pak na ni musí být přinejmenším příjemný pohled.
Na scénu vchází Elyse Woodleyová. 

Dvaašedesátka mladistvého vzhledu, vysoká, štíhlá, ale s nápadně svalnatými pažemi, krátkými blond vlasy a podmanivým úsměvem, který umocňoval její stejně podmanivé chování. Zdálo se, že je skoro až moc dobrá na to, aby to byla pravda.

A co se říká o něčem, co se zdá příliš dobré na to, aby to byla pravda?
Takže jsem asi měla být podezíravější. Nebo alespoň všímavější. Tracy tvrdí, že nějaká varovná znamení tam byla už od začátku, ačkoliv v té době žádné takové znepokojení neprojevila. Říká, že to, co se přihodilo, mělo všechny prvky dobrého detektivního románu: vrzající starý dům, stárnoucí nemohoucí osoba a hospodyně dvou tváří, která se o ni má starat, nepatrné náznaky, falešné stopy a mrtvola u paty schodiště.

Ale to už předbíhám. Mrtvola se objeví později.
A pokud je v tom, co se událo, vůbec nějaká záhada, pak jedině to, jak jsem to mohla dopustit.
Nakonec za to můžu jenom já.
To já jsem ji pustila dovnitř...

Ohlasy ze zahraničního tisku:


•    FIELDINGOVÁ PERFEKTNĚ MANIPULUJE SE ČTENÁŘSKÝM OČEKÁVÁNÍM.
THE WASHINGTON POST
•    JE TO JAKO VZRUŠUJÍCÍ JÍZDA NA HORSKÉ DRÁZE PLNÁ RODINNÝCH DISHARMONIÍ, MANŽELSKÉ DYNAMIKY A ZASTRAŠOVÁNÍ… NAPÍNAVÉ OD SAMÉHO ZAČÁTKU.
LIBRARY JOURNAL

O autorce knihy Hospodyně: 


Joy Fieldingová (*1945) je velmi úspěšná kanadská autorka, která má na svém kontě přes dvě desítky románů. Svou první povídku prý napsala už v osmi letech a zkusila ji poslat do jednoho torontského časopisu. Dočkala se však odmítavého stanoviska - stejně jako s televizním scénářem, s nímž zkoušela štěstí o čtyři roky později...

Po absolvování univerzity v Torontu, kde vystudovala anglickou literaturu, se chvíli věnovala herectví, když působila na několika kanadských divadelních scénách a v televizi.
Nyní Joy Fieldingová patří mezi nejoblíbenější spisovatelky současnosti. Její doménou jsou především psychothrillery s výraznými ženskými hrdinkami, zachycenými v okamžiku životní krize, které okamžitě po vydání atakují nejvyšší příčky žebříčků bestsellerů a jsou překládány do desítek světových jazyků.


Tuto knihu Hospodyně zakoupíte v knihkupectví a na internetových stránkách nakladatelství Knižního Klubu nebo na eshopu Luxor.cz


Vendula Flassig Vrablová
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Hospodyně:

Hospodyně
 
Čtěte také



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !