8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 04.05. 2024
Dnes má svátek Květoslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Hrdinové III.

8. 06. 2010 | Televizní tipy

Sérum, které dokáže dát superschopnosti komukoliv i koncentrační tábory pro lidi se schopnostmi – temná třetí sezóna Hrdinů odhalí nejedno velké tajemství...

Autor: Tim Kring

 

Postavy – dabing: Noah Bennet / Jack Coleman (Ivan Jiřík), Mohinder Suresh / Sendhil Ramamurthy (Filip Jančík), Claire Bennetová / Hayden Panettierová (Lucie Vondráčková), Hiro Nakamura. / Masi Oka (Filip Rajmont), Matt Parkman / Greg Grunberg (Filip Švarc), Niki Sandersová / Ali Larterová (Jitka Ježková), Ando Masahashi / James Kyson Lee (Michal Holán), Nathan Petrelli / Adrian Pasdar (Jiří Dvořák), Peter Petrelli / Milo Ventimiglia (Martin Písařík)

 

O seriálu:

Obyčejní lidé...programátor, roztleskávačka, hodinář, dopravní policista, ošetřovatel... Neobyčejné schopnosti...nezranitelnost, telepatie, vize budoucnosti, létání, cestování časem a prostorem... Jednoho dne se probudili a věděli, že něco je jinak. Ve vzduchu však zůstala viset otázka, zda je to dobře nebo špatně. A jestli existují i další takoví...

 

Americký seriálový hit Hrdinové sleduje proplétající se životy několika obyčejných lidí, jejichž osudem je zachránit svět. Jejich tápání, zkoušení, jak daleko jejich nově nabyté schopnosti sahají, vyrovnávání se s nezvratitelnou jinakostí, i odpovědností, která s takovým nadáním přichází. Povedlo se jim odvrátit nukleární katastrofu i smrtící virus. Nová hrozba ale není tak jednoznačná – existuje vzorec pro sérum, které dokáže dát superschopnosti komukoliv. Je to naděje pro lepší svět, nebo to celé lidstvo zničí? Extrémně mocný záporák je každopádně odhodlán veškerá rizika podstoupit.

 

Dozvíme se, kdo spáchal atentát na Nathana, ale i mnohá temná tajemství z minulosti a okolnosti založení Společnosti. Zpráva o existenci lidí se schopnostmi pronikne do vládních kruhů a okamžitě vyvolá touhu takové občany kontrolovat. A z nejstřeženějšího vězení v Sekci 5 uprchne pětice nejnebezpečnějších a nejkrvelačnějších superzločinců. Zkrátka, hrdinové budou mít i tentokrát co dělat, aby zachránili svět.

 

Hrdinové se vysílají od roku 2006 a jedná se jeden ze současných nejsledovanějších seriálů po celém světě. Jeho úspěch tkví jednak v napínavém a propracovaném příběhu, podstatná je ale i nesuperhrdinská obyčejnost hlavních postav, vržených doprostřed něčeho daleko většího, než jsou oni sami. Svým dílem jistě přispívá i nejednoznačnost postav záporných, zajímavý vývoj vztahů mezi jednotlivými hrdiny i jejich okolím a v neposlední řadě i mistrovsky budované napětí a množství nečekaných překvapení a obratů v ději. Každý díl přináší nový nápad, nového hrdinu, nový přístup ke světu a životu...

 

Seriál získal několik cen Emmy i Zlaté glóby.

 

Jako první díl odvysíláme speciál, který se natáčel na večírku u příležitosti premiéry třetí řady a který se v USA vysílal těsně před prvním dílem z třetí sezóny. Provádí jím jednotliví herci a obsahuje jednak spoustu informací ze zákulisí, stručné shrunutí děje pro nové diváky i informace o postavách. Samozřejmě nechybí ani ukázky z chystané řady.

 

Zajímavosti:

 

Námětem Hrdinové vycházejí z tradičního amerického superhrdinského komiksu (Spiderman, Batman, Superman…), nejvíce se podobají sérii X-Men. Jsou ale více zasazeni do skutečného světa, autory víc zajímá, co si se svými schopnostmi jednotliví hrdinové počnou. Trikových záběrů je i přesto v rámci televizních standardů vysoce nadprůměrný počet.

 

Hrdinové patří mezi tzv. „spoilerové“ seriály, od anglického slovesa „to spoil“, tedy něco zkazit, v tomto případě divácký zážitek. Vzhledem k mnoha dějovým zvratům a postupně odhalovaným tajemstvím totiž nevhodně dopředu prozrazená zápletka dokáže pokazit následné sledování. Proto se na internetových stránkách a v diskusních fórech důsledně uplatňuje tzv. „spoiler-free“ politika, tedy zákaz jakéhokoliv prozrazování budoucího děje, kromě náležitě označených zón s varováním. V podobném stylu byly vedené i televizní upoutávky v USA, tedy systémem: nic neprozradit, jen nalákat.

 

Zdroj: Prima

 

Gabriela Straková

ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 
Čtěte také



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !