8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 02.05. 2024
Dnes má svátek Zikmund
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Hudební festival Okolo Třeboně 2012

22. 06. 2012 | Kultura
Tradiční přivítání prázdnin a letos i letní Vánoce přinese svým návštěvníkům 21. ročník festivalu Okolo Třeboně. Organizátoři festivalu Okolo Třeboně 2012 připravili opět víkend plný hudebních, divadelních, literárních a dalších vystoupení, včetně bohatého doprovodného programu.

Letošní novinkou na festival Okolo Třeboně 2012 bude rozšíření festivalu do více lokalit v historické části města Třeboně, a to především do zámeckého parku. Tam se nově přesune také soutěžní scéna Houpací kůň, která zároveň mění svůj formát. Finalisté soutěže budou nově tři. Vítěze Houpacího koně zvolí 30. června opět publikum.

Zároveň na scéně Houpacího koně proběhnou letos také nesoutěžní recitály kapel, které vyberou dramaturgové. Vedle skleněného Houpacího koně získá vítězná kapela možnost vystoupit v samostatném recitálu 30. června na hlavní scéně během večerního programu a na festival Okolo Třeboně se vrátí i příští rok.

Festival Okolo Třeboně 2012Tradičně bohatý a žánrově pestrý je i program festival Okolo Třeboně 2012. Vedle festivalové klasiky – Divadla Járy Cimrmana – se můžeme těšit i na hudební hody. V pátek nasadí rychlé festivalové tempo od 17.00 hodin na Masarykově náměstí bubenická show kapely Wild stick  a od 18.00 hodin na zámeckém nádvoří dále vystoupí  My3.avi, Pub Animals, Jaroslav Uhlíř s kapelou a Sto zvířat.

Sobotní program festival Okolo Třeboně 2012 v zámecké zahradě začne už v 11.00 hodin. Spolu s již zmíněnou scénou Houpacího koně zde diváci uvidí Děsně fajn a Pánskou šatnu. Připraveno je také autorské čtení na téma „Politická detektivka“, v rámci kterého vystoupí David Jan Žák s knihou Návrat krále Šumavy a Michal Viewegh s novinkou Mafie v Praze. Od 13.00 hodin se bude na Masarykově náměstí sportovat – jako obvykle se pojede na kolech Okolo Třeboně a s kufrem a v zimníku se bude běhat se vzpomínkou na Járu Cimrmana a cimrmanology, kteří už s námi nejsou.

V sobotu večer, opět od 18.00 hodin, vypuknou pravé české romantické Vánoce, jen o půl roku dříve. „Ne, že bychom pověrčivě věřili na ty konce světa, co mají letos nastat, ale jistota je jistota a tak si Vánoce dáme radši v předstihu,“ řekl Pavel Barnáš. Co by to od loňska bylo za Vánoce bez Půlnoční od Václava Neckáře?

V neděli opět v 11.00 hodin začneme v zámeckém parku divadelním představením pro děti  Noemova archa divadelního souboru Divadlo V pytli Petra Stolaře. Odpoledne proběhne tradiční sraz přátel plavek a là Rozmarné léto na pláži Ostende a večer bude patřit samostatnému koncertu Michala Pavlíčka v pro něj ne zcela obvyklém prostoru kaple Schwarzenberské hrobky. Spolu s ním vystoupí Monika Načeva a Roman Dragoun.

Festival Okolo Třeboně 2012 se letos chce ještě více otevřít městu a jeho návštěvníkům, a to hlavně v zámeckém parku. Na návštěvníky budou čekat mimo jiné speciálně upečené koláče z novosedelské pekárny, rozšířený bude také dětský koutek, děti se budou moci podívat, jak pracuje kovář, či jak se pletou košíky. Pro všechny bude po celý připravena nabídka hotových jídel od České jídelny přímo na zámku. Pokud jde o avizovanou výstavu, stále není jasné, zda umělci svá díla slovy klasika „našli, nenašli, našli, nenašli, našli, nenašli, našli...?“

Více informaci i předprodej vstupenek na www.okolotrebone.cz

Na Okolo Třeboně 2012 naváží další letní hudební akce:

28.7. - Léto v Třeboni: první třeboňské vystoupení skupiny Katapult
15.8. - Klasika na jihu: V. Hudeček s komorním orchestrem Jiřího Pelanta
18.8. - Zpátky do Třeboně: Jan a František Nedvědovi s kapelou

Zdroj, foto: Okolo Třeboně

ZUZI
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
...kdyz jsme tam byli v lazních, byl vzdy kulturni program vyborny
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles