8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 03.05. 2024
Dnes má svátek Alexej
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Inspektor Frost

10. 06. 2010 | Televizní tipy

Mrzutý detektiv, který nesnáší papírování a má raději své vlastní způsoby, je trnem v oku nejen zločincům, ale i vrchnímu inspektorovi.

Autor:  R. D. Wingfield (Autor několika knih s detektivem Frostem, na jejichž základě byl seriál vytvořen)

 

Dabing: William Edward Frost / David Jason  (Václav Postránecký), Supt. Mullett  / Bruce Alexander (Jiří Štěpnička), D. S.Toolan / John Lyons (Ladislav Mrkvička)

 

O seriálu:

Inspektor Frost, který je všude známý spíše pod přezdívkou Jack, je zkušený a oddaný policista. Přestože se dokonale vyzná v pouličním prostředí a dopadání zločinců, má v práci neustále problémy. Nesnáší totiž papírování a má tu smůlu, že jeho šéf Mullett se v byrokratických povinnostech a přesném dodržování předpisů i pracovních plánů přímo vyžívá. I když však Mullett z Frostových postupů šílí, nemůže proti podřízenému nic podniknout – svérázný detektiv mu vždy v pravou chvíli s oblibou připomene, že je přece nositelem nejvyššího  národního ocenění za chrabrost.

 

Frost je zkrátka spíše než kancelářská krysa důvtipný policista, který věří na staré dobré postupy víc než na novoty. Drsné prostředí městečka Denton zná jako svoje boty a na cestě k vyřešení případu ho nezastaví ani poznámky neustále se obměňujících asistentů, kteří jsou mu přidělováni na jednotlivé akce.

 

V soukromí ale umí  tento bručoun ukázat i svou druhou tvář. Sám se dokázal postarat o smrtelně nemocnou manželku a jako vdovec nyní  žije docela spořádaným životem. Protože je však pro ženy stále atraktivní, občas se mu do života zaplete nějaká ctitelka. Frost ovšem odjakživa trpí chorobnou stydlivostí, a tak trvá celou věčnost, než se odhodlá dotyčnou pozvat na rande.

 

Zajímavosti:

Kriminální seriál s komediálními prvky Detektiv Frost, natáčený od roku 1992 do roku 2010, byl původně inspirován romány R. D. Wingfielda. Spisovatel však televizní zpracování kritizoval a tvrdil, že postavu z jeho románů zcela zničilo. Hlavním zdrojem nespokojenosti bylo především odlišné ztvárnění Frostova postoje k ženám.

 

Pro fanoušky herce Davida Jasona byla role Frosta pozoruhodná především tím, že v ní mohl slavný komik prokázat své herecké umění také ve vážné, dramatické poloze.

 

Hlavní postavy a obsazení:

William Edward Frost alias Jack je detektiv, který vyšetřuje vraždy v městečku Denton. Za své zásluhy byl oceněn významnou medailí za chrabrost. I když se občas jeví jako bručoun a lenoch, ve skutečnosti je velmi charakterní a citlivý. Na své práci nesnáší Frost jen dvě věci: úřední papírování, které neustále hází na své podřízené, a šéfa Mulleta, jenž je dodržováním předpisů naopak přímo posedlý. V soukromí je Frost stydlivým vdovcem, jemuž často chybí odvaha pozvat dámu na schůzku.

 

Představitel Frosta David Jason je především britská celebrita a mnohokrát oceněný televizní herec. Proslavil se jednak díky roli detektiva Frosta, jednak díky postavě vychytralého obchodníka na černém trhu Dereka ve velmi úspěšném britském sitcomu Only Fools and Horses. Jason je oblíbený pro výrazný komediální talent, za nějž získal několik významných britských ocenění. Kromě zmíněných dvou seriálů se David Jason podílel také na mnoha jiných televizních projektech a zahrál si i ve filmu. Viděli jsme ho například v roli Alberta ve snímku Hogfather (Otec prasátek), jenž byl natočen na motivy díla Terryho Pratchetta. V soukromém životě žil David Jason 18 let s partnerkou, která později zemřela na rakovinu. Otcem se stal až ve svých 61 letech a v 65 letech se poprvé oženil.

 

Norman Mullett je vrchní inspektor nadřízený detektivu Frostovi. Je velice konzervativní a důsledně lpí na přesném dodržování předpisů a plnění dalších byrokratických povinností. Se svéráznými způsoby svého podřízeného má přirozeně problémy. Jejich hádky jsou víc než časté a občas dokonce sklouznou až do komických rozměrů. Přestože by se Mullet nepohodlného detektiva rád zbavil, má svázané ruce – nemůže totiž vyhodit nositele nejvyššího státního ocenění za chrabrost.

 

Bruce Alexander, který ztvárňuje Mulleta, se nejvíce proslavil právě rolí předpisy posedlého vrchního inspektora v tomto seriálu. Jako herec však působil zejména na divadelních prknech, a to přímo v Královské shakespearovské společnosti. Ve filmu se Bruce Alexander objevil např. v bondovce Zítřek nikdy neumírá a televizní diváci mohli vidět také v kriminálním seriálu Vraždy v Midsomeru. 

 

Zdroj: Prima

 

Gabriela Straková

ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 
Čtěte také



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !