Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 07.05. 2024
Dnes má svátek Stanislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Itálie - země mnoha tváří

15. 07. 2009 | Vaše tipy
Itálie to je země mnoha tváří, kde najdete krásné písečné pláže s čistým azurovým mořem, historií a výborným jídlem. Benátský region určitě patří k nejnavštěvovanějším. Z vlastní zkušenosti mohu potvrdit, že celá část Benátska, od Bibione až po poslední městečko Rosolina Mare je lákadlem na prožití pěkné a zajímavé dovolené. Ocení to nejen rodiny s dětmi ale také starší občané. Celá tato oblast, to je spousta piniových lesů, pokrytá hustým borovicovým porostem, lagun, říček a ramen řeky Pádu. Nejen zdejší klima ale také jadranské moře, příznivě působí na celý organismus.

Rosolina Mare láká svými rušnými uličkami, kde je spousta obchodů, restaurací kaváren a pizzérií. Většina vilek je obklopená krásnými zahradami, které lahodí každému oku. Celé městečko si můžete projít pěšky nebo také projet na šlapacím čtyřkole, které vám tady bez problémů zapůjčí. Rodiny s menšími dětmi určitě ocení jízdu vláčkem, který jezdí až k pláži. Pro děti je tady také lunapark. Jednou týdně se na hlavní třídě městečka koná velký trh s nabídkou ovoce, zeleniny a zboží různého druhu. Pláže jsou velmi prostorné, čisté se zlatavým pískem a pozvolným vstupem do moře.

Itálie - země mnoha tváříKromě koupání a procházek po městě můžete podniknout různé zajímavé výlety. Největším lákadlem jsou bezesporu Benátky. Romantické Benátky to je spousta malých ostrovů s krásnou historií. Je tady mnoho kanálů, mostů a domů postavených na dubových kůlech zaražených do moře. Bohatá historie kostelů, paláců a různých historických staveb na vás udělá neopakovatelný dojem.

Dále můžete navštívit Padovu univerzitní město, s bohatou historií a také krásnou botanickou zahradou. Kde si můžete prohlídnout flóru středomoří, vzácné léčivé rostliny, masožravé rostliny, kaktusy a také vodní rostliny. Ocení především milovníci přírody.

Asi 15 km od Rosolina Mare je staré rybářské městečko Chioggia, kterému se také říká malé Benátky. Je to město s kanály a mnoha mosty. Toto staré městečko s pěknou historií a památkami je podobné pravým Benátkám. Konají se tam pravidelně trhy s velkým sortimentem. Část města leží na ostrovech, větší díl na pevnině. V tomto městě je hlavně pro děti rozsáhlý vodní park. Můžete tady obdivovat také kotvící lodě podél pobřeží.

Benátsko je ideálním regionem na strávení klidné a pěkně prožité dovolené. Tato oblast láká nejen svou kouzelnou histroií ale taky překrásnou přírodou.

Marta - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
pěkný článek
Obrázek uživatelky
profil
mohu jen plně souhlasit!!!!!!!!!!
navštěvuji několikrát ročně severní část,konkrétně TORINO-Turín,mám tam provdanou dceru,cestovali jsme společně po jižní Itálii-kouzlo!!!!!!
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles