8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 04.05. 2024
Dnes má svátek Květoslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jak bylo skoro všechno vynalezeno

10. 09. 2009 | Knižní tipy

Název knihy: Jak bylo skoro všechno vynalezeno
Autor: Macleodová Jilly
Ilustrátoři: Lisa Swerlingová a Ralph Lazar

Nakladatelství: Euromedia Group k.s., UNIVERSUM
Rok vydání: 2009
Vázaná vazba
Počet stran: 64 str
Cena: 229 Kč

Kdy lidé poprvé použili kolo? Která osvícená hlava vymyslela žárovku? A co má čajová konvice společného s rychlovlakem? Přečtěte si o všech zásadních vynálezech, které změnily svět (a na nichž stavěly téměř všechny další vynálezy).

jak-bylo-skoro-vsechno-vynalezenoTohle je Koumák. On a jeho pidikamarádi vás provedou přehlídkou ohromných objevů, které otřásly světem, převratných vynálezů, které jim předcházely, i vším podstatným, co následovalo.

Ahoj, já jsem Koumák. Spolu se svými kamarády vás vezmu na fantastickou výpravu a prozradím vám všechno o těch nejdůležitějších vynálezech, které zásadně změnily život lidstva. Nepředstavíme jenom jednotlivé stroje a chytré věcičky, ale dozvíte se také, co jim předcházelo, jak došlo k jejich vynalezení, kdo je vymyslel – a k čemu to vedlo.

A teď to nejlepší: připravili jsme pro vás spoustu rozkládacích dvoustran, takže se všechno podstatné dozvíte v jediném přehledném celku. Můžete zkoumat matky, šrouby a ventily motoru s vnitřním spalováním a vzápětí se přesvědčit, jak jeho vynález přispěl k tomu, že se stroje vznesly do vzduchu.

Prohlédnete si první čočky a pak se podíváte, jak se postupně vyvinuly nejmodernější digitální fotoaparáty. Odhalíte, jak tranzistory a mikročipy připravily půdu pro vesmírný výzkum za pomoci robotů, a zjistíte, že utajované válečné technologie vedly mimo jiné až k vynálezu osobních počítačů.

Mějte oči na stopkách a dívejte se, jak všechny tyhle střípky informací já a mí kamarádi poskládáme dohromady.

O tvůrcích knihy

Lisa Swerlingová vystudovala politologii, filozofii a ekonomii na univerzitě v Oxfordu. Později například řídila vlastní studio grafického designu v Londýně.

Ralph Lazar studoval práva a ekonomii na univerzitě v Kapském Městě a na London School of Economics. Původně pracoval jako investiční stratég v bankách Goldman Sachs a Credit Suisse First Boston.

V roce 1999 si Ralph s Lisou založili společnost Last Lemon Productions a z tohoto studia pocházejí živé a vtipné kreslené příběhy, například Harold’s Planet® a Vimrod™, z jejichž protagonistů stejně jako z Koumáků vyzařuje energie a humor, které jsou typické pro veškerou jejich práci.

Jilly Macleodová studovala zoologii na londýnské University College a poté začala pracovat v předním anglickém nakladatelství dětské literatury, kde pronikla do tajů redakční činnosti. Od té doby se podílela na pestré škále naučných knih i příruček pro děti a sama jich také několik napsala.

Tuto knihu Jak bylo skoro všechno vynalezeno koupíte v Knižním klubu, v knihkupectví a na internetových stránkách Knižního klubu

Simbelmine
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
určitě výborné čteníčko pro zvídavé caparty!!
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles