Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 26.04. 2024
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jak chytře zvýšit hodnotu domu? Investujte do klíčového vybavení

12. 07. 2016 | Novostavba
Teprve pořizujete vlastní bydlení? Nebo uvažujete o jeho rekonstrukci či dílčím vylepšení? Hodnotu domu můžete jednoduše zvýšit pořízením klíčového vybavení, které navíc přinese radost a užitnou hodnotu. Do položek, které dlouhodobě zvyšují hodnotu nemovitosti, se vyplatí investovat. A pokud chybějí vlastní zdroje, dává v tomto případě dobrý smysl i dlouhodobý úvěr.

Nízkoenergetické řešení a rekuperace


Náklady na provoz a zejména vytápění rodinných domů jsou dlouhodobě vysoké. Vytápění domu patří totiž k nejvyšší rozpočtové položce v těchto nákladech, a proto jsou tak lákavá nízkoenergetická řešení, která náklady výrazně sníží. Zateplení domu, kvalitní okna a profesionální řešení rekuperace šetří ročně desítky procent nákladů. Dostatečné zateplení a poctivá okna již lidé považují za naprostou nutnost a dnes vedle toho požadují také rekuperační řešení, protože zateplení samo o sobě může přinášet spíše problémy s vlhkostí a plísní než výhodu.

investice do bydleníZahrada, bazén, pergola


Málokterá účelná investice přinese tolik radosti jako zvelebení zahrady, pořízení bazénu nebo vybudování pohodlného zázemí pro posezení nebo grilování. Nabídka hobymarketů i specializovaných firem je tak široká, že se může každý realizovat ve svém stylu, dle svého vkusu i finančních možností. Doporučujeme také pro tuto investici vytvořit dobrý plán shrnující cílový stav, ke kterému se chcete dostat, jednotlivé kroky, které k němu povedou a jejich finanční náročnost. Zvýšíte tak pravděpodobnost, že vše dotáhnete do konce.

Centrální vysavač a bezpečnostní prvky


Mezi další vybavení, které prokazatelně zvyšuje hodnotu nemovitosti, patří péče o čistý a bezpečný domov. To lze sledovat i na chování developerů, kteří se právě těmito prvky snaží odlišit výjimečné projekty od těch běžných.

Vliv centrálního vysavače, jeho přímého odvádění nečistot mimo obytné místnosti, na čistotu domova se v posledních letech stal dostatečně známým. Panoval ale mýtus o jeho nedostupné ceně, ale i v tomto se však situace mění a v rostoucím počtu novostaveb i rekonstruovaných domů již tento recept na čistý domov najdete. V době, kdy stále více dětí i dospělých je alergických na pyly, roztoče či jiné alergeny, které se mohou skrývat v domácím prachu, je investice do čistoty domova okolo čtyř desítek tisíc korun jistě vhodně vynaložená.

Dalším klíčovým prvkem, na kterém se vyplatí nešetřit, je dostatečné zabezpečení domu. Každý rok je totiž vykradeno přes 62 tisíc domů či bytů, z čehož drtivá většina je vykradena proto, že postrádá potřebné zabezpečení. Základem zabezpečení jsou bezpečnostní dveře. Ty by měly být certifikované minimálně ve III. bezpečnostní třídě s vložkou a kováním minimálně ve stejné bezpečnostní třídě jako dveře samotné. Doplňkovým prvkem, kde vám relativně nízká investice přinese velký efekt, je zabezpečení oken a balkónových dveří v přízemí bezpečnostními foliemi.

Těmito několika chytrými investicemi, které se celkově budou pohybovat v řádech jednotek procent celkové investiční částky, tak můžete zhodnotit svou nemovitost. A to už jistě stojí za zvážení.

Zdroj, foto: Sberbank


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !