Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 26.04. 2024
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jak mít nablýskané podlahy i za deštivého podzimního počasí

23. 09. 2016 | Domácnost
Horké letní dny se chýlí ke konci a přichází podzim, který přináší nejen krásné zbarvení krajiny, ale také déšť a zašpiněné podlahy. Pracovní tempo nám většinou nedovoluje věnovat se úklidu každý den, proto vždy přivítáme každou pomůcku či radu, která nám dokáže ušetřit námahu a čas. Vyzkoušejte šikovné pomocníky a vaše podlahy budou nablýskané i během nevyzpytatelného podzimního počasí.

Pokud máte děti nebo domácí mazlíčky, je pravděpodobné, že musíte podlahu čistit častěji. Zem přitahuje prach a nečistoty z každodenního užívání domácnosti a zejména v období podzimních dešťů ji dokáží děti i psi lehce zašpinit. Je tedy velice důležité se o podlahu správně starat a dopřát jí pravidelný úklid, aby vám sloužila co nejdéle. Každý povrch navíc potřebuje rozdílnou péči.

Laminát a vinyl

Nejčastěji se v českých domácnostech objevují laminátové nebo vinylové podlahy. Na jejich úklid se doporučuje používat čisticí prostředky určené na tento druh povrchu a hlavně to nepřehánět s vodou. Spáry a spoje těchto podlah jsou na ni velice náchylné. Potíže také můžou způsobit zrnka písku nebo drobné kamínky, které přinášíme na podrážkách obuvi, proto by se místnost měla pravidelně zametat či vysávat. Snadnější a efektivnější úklid vám umožní robotický mop, který se sám pohybuje po podlaze a zachytává prach a chlupy na elektrostatický hadřík. Stačí jej nastavit na 30-ti minutový nebo 120ti minutový program a robot se o vše postará i během doby, kdy budete v práci.

mytí podlahyDlažba

Druhou nejčastěji se vyskytující podlahou je dlažba. Keramická podlážka je sice nenáročná na údržbu, ale ani u ní by se neměla péče podceňovat. Pokud se na podlahu něco vylije nebo zanese špína, je třeba co nejdříve povrch otřít, aby se nečistoty nedostaly do spár. Nejlepší je povrch očistit pomocí mopu, teplé vody a čisticího prostředku.  

Dřevo

Dřevěná podlaha je kvalitní a krásná, ale vyžaduje velkou pozornost. Vždy si musíme dávat pozor na množství použité vody. Pokud se totiž dostane mezi spáry, podlaha se může začít nadzvedávat a jednotlivé části se mohou odlupovat. Z těchto důvodů je nejlepší vybavit se speciálním mopem z mikrovlákna.

S třásňovým rotačním mopem si ulehčíte práci, vyhnete se rozmáčeným prstům od špinavé vody a vaší podlaze se dostane perfektní péče. Praktický pedál vyždímá veškerou přebytečnou vodu a vy se tak nemusíte obávat, že se vám podlaha poškodí. O dřevěné povrchy je také dobré pečovat pomocí speciálních olejů a vosků.

Zdroj, foto: Vileda


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !