Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 27.04. 2024
Dnes má svátek Jaroslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jak správně nakupovat obuv - aby nové boty padly jako ulité

21. 08. 2014 | Trendy
Milujete nákupy bot? Při jejich pořizování byste se neměli řídit pouze designem, ale také účelností, tvarem a správnou velikostí. V botách trávíte celý den a mělo by se vám v nich proto chodit příjemně. Při nákupu nových bot se mnozí dopouští řady chyb, za které pak zaplatí minimálně nepříjemnými bolestmi nohou. Poradíme vám jak vybrat tu správnou obuv pro vás a pro vaše děti.

Zahýbej tím palcem

Boty si v prvé řadě pořádně vyzkoušejte, nikoli vsedě, ale ve stoje. V opačném případě skončí vaše testování s nepřesnými výsledky. Váha chodila i jeho rozměr se musí v obuvi projevit naplno. I když na nákup máte málo času, vždy si vyzkoušejte obě boty, protože mnoho lidí má rozdílná chodidla.

„Zahýbej tím palcem,“ věta, kterou v dětství slyšelo během nákupu bot mnoho z nás a měli byste se jí dobře řídit. Vyberte si obuv, která je o půl centimetru větší, než je vaše velikost – právě tak, abyste mohli pohodlně zahýbat palcem. Zabráníte tím možné nepříjemné deformaci prstů. Boty si kupujte v odpoledních hodinách, kdy jsou nohy po celém dni trošku oteklejší. Boty pak budou lépe sedět.  

Jak správně nakupovat obuv - aby nové boty padly jako ulitéDbejte také na to, aby pata doléhala přesně na konec boty a nohy se nevyzouvaly. V obchodě se v nich několikrát dlouze projděte, ať máte jistotu, že opravdu sedí. Při zkoušení mějte na sobě ponožky nebo punčocháče podobné těm, které pak v botách chcete nosit.

Komfort si také zajistíte vhodnými vložkami do bot, které pomáhají redukovat pocení, ale působí i preventivně při potížích s plochými nohami. Na trhu je velká nabídka vložek od antibakteriálních, gelových až po speciální vložky do dámských lodiček. V létě jsou praktické i gelové polštářky do žabek. Noha v nich neklouže a zabraňuje se oděrkám z meziprstového pásku.


Kvalitní obuv pro děti je základ

Velkou péči byste měli věnovat nákupu dětské obuvi.  Nohy dětí jsou velmi citlivé a lehce poškoditelné v důsledku nošení nesprávných bot. Rozhodně na děti při nákupu nedejte, když vám řeknou, že boty dobře sedí, a zkontrolujte si to osobně, protože dětské nohy mají sníženou citlivost vůči bolesti. Jejich obuv by měla být o 15 mm větší než je noha. Důležité je kupovat boty s dostatečně širokou špičkou. Úzké boty mohou nohy deformovat.

Dětské nohy mají také tendence se hodně potit.
Vybavte jejich boty kvalitní antibakteriální vložkou. Pro děti jsou ideální boty z prodyšných přírodních materiálů, textilu nebo z usně. Potřebují měkké boty, které se dobře přizpůsobí anatomii nohy, aby nedošlo k pozdější deformaci. Dětská bota také vyžaduje dostatečně vysoký opatek, aby nohu dobře fixoval. U výběru dětských bot se nikdy neřiďte heslem „To se časem rozšlápne“. Vaše ratolesti by také neměly po sobě dědit obuv.  Bota je vždy vytvarovaná podle svého prvního majitele a dalším “nositelům“ může poškodit přirozený tvar chodidla.  

Zdroj, foto: CCC boty a Gate


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !