Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Miminka
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 27.04. 2024
Dnes má svátek Jaroslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jak vybírat přípravek na dětské opruzeniny

30. 08. 2016 | Dětské nemoci
Plenková dermatitida trápí podle průzkumů minimálně 50 % kojenců a batolat. Pokožka v plenkách nemá prostor dýchat, dochází k zapářkám a kůže je na povrchu podrážděná a citlivá. Místo poté začínají osidlovat plísně a bakterie. Postižená místa zarudnou a tvoří se na nich drobné puchýře. Při výběru přípravku pro miminka s těmito problémy je třeba dbát na několik faktorů.

Kůže miminek je sama o sobě citlivá, v případě opruzenin v oblasti zadečku je ještě citlivější. V oblasti genitálií dochází ke styku kůže s močí a stolicí, papírové plenky sice udržují pokožku relativně v suchu, ale kůže příliš nedýchá a dochází tak k zapaření. Vlhká pokožka je náchylná k otěrům, a tak vznikají opruzeniny. Je tedy potřeba ji ošetřovat přípravky, které mají co nejcitlivější složení. Měly by obsahovat minimum látek, protože každá další složka navíc by mohla u miminka vyvolat nežádoucí alergickou reakci. Absolutním tabu by měly být přípravky obsahující parabeny nebo kortikoidy, přednost by měly mít i přípravky bez parfemace.

dětské opruzeninyV místě zapářky se velmi rychle množí mikroorganismy, jako jsou kvasinky. Ty účinně likviduje látka chlorexidin diglukonát. „Chlorhexidin patří mezi jedny z dlouhodobě ověřených a velmi šetrných látek ničících mikroorganismy, a to do 30 sekund po nanesení. Nejedná se však o antibiotikum! Jeho působení je dlouhodobé a nedráždivé vůči citlivé pokožce nejmenších miminek,“ říká lékárník PharmDr. Pavel Škvor.

Velmi dobře také dětská pokožka reaguje přípravek s obsahem oxidu zinečnatého. Zinek je znám pro své ochranné, antibakteriální a antimykotické vlastnosti, navíc podporuje hojivé procesy v kůži. Pro co nejpříznivější účinek v různých záhybech tělíčka je důležité, aby se nám přípravek neroztékal, ale vytvořil v místě nanesení ochrannou hojivou vrstvu a účinné látky, tak mohly co nejdříve vašemu miminku zajistit zase zdravou pokožku. V tomto případě se osvědčuje složení ve formě krém-pasta. „Právě toto složení je vhodné na pokožku, která je neustále vystavena vlhkosti a která mokvá. Na postižené kůži zůstává díky oxidu zinečnatému ochranná vrstva a kůže tak zůstává suchá a může se hojit,“ dodal PharmDr. Pavel Škvor.

Zdroj, foto: Zitenax



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
u nás bephanten totální propadák :( u bráchy si ho pamatuju, byl skvělý, měl ale jinou konzistenci. jsem naopak spokojená se sebamedem a nivea
Obrázek uživatelky
profil
O zitenaxu jsem neslyšela, díky za tip...My používáme Rybilku, Sudocream nebo Bepanthen Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Use olive oil for diaper rash
Obrázek uživatelky
profil
Já nedám dopustit na Sudocrem. U obou mých kluků díky němu nebyl žádný problém s opruzeninami. Když jsem u mladšího použila Bepanthen, tak se mi po něm oprudil.
Obrázek uživatelky
profil
Naše zkusenost s Bepanthenem je úžasná určitě menit nebudeme.Jsme spokojeni
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles