Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 28.04. 2024
Dnes má svátek Vlastislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jak vyměnit radiátor snadno a rychle v pěti krocích

15. 08. 2021 | Rekonstrukce
Nové deskové radiátory nevyžadují vysokou investici a jsou efektivnější než starší článkové radiátory. Moderní tělesa obsahují díky své konstrukci menší množství vody a dokáží tak pružněji reagovat na změny teplot v místnosti. Nedochází tak k jejímu zbytečnému přetápění a tedy ani k plýtvání drahou energií. Navíc mají elegantní design a volitelné barevné provedení, takže ladí se vzhledem celé místnosti.

Výměna starého radiátoru

v pěti krocích. Jak na ni?


1) Nejdříve je třeba vypustit vodu, a to buď z celé otopné soustavy, nebo jen ze stoupačky, což bude jednodušší zejména v panelových domech. Pokud vám tento krok soused nepovolí, existuje pro tyto případy speciální zamrazovací soustava. Ta vám umožní výměnu radiátoru bez nutnosti vypouštět vodu z otopného systému.

Na trhu najdete i tělesa přímo určená k rekonstrukcím.

2) Jakmile máte vodu vypuštěnou nebo zamraženou, můžete přistoupit k demontáži starého kusu. Začnete tím, že odšroubujete připojení na rozvod.  Poté radiátor sejmete ze zdi. V dalším kroku odstraníte původní ocelové závěsy.

3) Odkrytou stěnu je vhodné zatmelit či zasádrovat do roviny a  zároveň vymalovat. Přece jen máte ideální podmínky, jak se dostat pohodlně za radiátor, toho je dobré využít.

4) Pak následuje samotná montáž nového radiátoru, která spočívá v umístění nosných prvků radiátoru na zeď a následně jeho opětovné připojení k otopnému systému prostřednictvím původních rozvodů.

5) Na závěr nový radiátor napustíme vodou a řádně odvzdušníme.


Zdroj, foto: KORADO


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !