Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 26.04. 2024
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Jak zvládnout rekonstrukci bydlení bez hádek? Nejste na to sami

18. 04. 2017 | Rekonstrukce
V životě je plno situací, kterým musíte s partnerem společně čelit. Jedním z takových momentů, které prověří partnerský vztah, je i rekonstrukce bydlení. Dnešní mladí dospělí jsou po čase jednou z prvních generací, která má možnost řešit otázku společného bydlení. Donedávna bylo běžné, že šlo jen o volbu ze dvou variant – zda bydlet s rodiči ženy nebo muže. Poslední dobou se vše paradoxně zkomplikovalo tím, že se otevírá více možností.

Už v době seznámení mívají někdy oba vlastní bydlení a licitují, které budou považovat za společné. Čímž se už na počátku společného soužití vytváří nerovnováha. Jeden má pak pomyslnou „výhodu domácího hřiště“, zatímco druhý se tam může i po letech cítit jako na návštěvě.

Než riskovat partnerské neshody je lepší zajít za profesionálem. Neřešte všechno svépomocí a nechte si poradit. Na koho se v takových chvílích obrátit?

Jak zvládnout rekonstrukci bydleníOsobní bankéř/finanční specialista

Na začátku každého snu je nutné mít jasnou materiální i finanční představu. Chcete se pustit do rozsáhlé rekonstrukce, ale nemáte na to dost peněz? Nedejte pouze na rady příbuzných, zajděte za odborníkem. Své plány můžete probrat s někým, kdo vám bude od začátku pomáhat s plánem financování. Podle typu a rozsahu rekonstrukce specialista navrhne nejvhodnější typ úvěru. Potvrzuje se nám, že pro financování rekonstrukcí lidé často využívají úvěry ze stavebního spoření.

Projektant a projektová dokumentace

Projektová dokumentace je základním „stavebním kamenem“ při stavbě domu, ale je vhodné vyžádat si její návrh i pro rekonstrukci. Slouží totiž stavebnímu úřadu jako podklad pro rozhodnutí, zda rekonstrukce podléhá pouze ohlašovací povinnosti, nebo už stavebnímu povolení. Nechat si vypracovat projektovou dokumentaci usnadní kontrolu i vám, je to lepší než dohady nad hotovým dílem včetně překročení rozpočtu, o dodatečných kontrolách ze strany úřadu nemluvě.

Bytový architekt

Formálně se jedná o absolventa vysoké školy s architektonickým zaměřením. Jeho práce spočívá ve zpracování komplexního řešení. Vytvoří vám návrh interiéru včetně tipů na stavební úpravy, to se týká i technického vybavení, od možností vestavěného nábytku až po osvětlení a vzduchotechniku. Bytový architekt má na starosti stavební úpravy většího rozsahu. Jeho schopnosti jsou nepochybně podmíněny zkušenostmi. Spolupráce s architektem bude vůbec nejvýhodnější ve chvíli, kdy vaše bydlení teprve vzniká. V praxi se setkávám s různými názory. Někteří lidé trendům současné architektury nepodléhají, anebo jim nechtějí rozumět. Rádi si ale nechají poradit. V poslední době vedou energeticky úsporné stavby. Osobně se mi nejvíc líbí práce s přírodními materiály, se dřevem se dá čarovat, a to nejen v interiéru.
 

Interiérový designér

Pole působnosti interiérového designéra je sice užší než u bytového architekta a fakticky se jím může stát kdokoliv, ačkoliv existují už i speciální kurzy, které se na interiérový design zaměřují. Výhodou těchto odborníků je, že mají skvělý přehled o trendech a nejlepších výrobcích na trhu. Interiérový designér navrhne nábytek, osvětlení, povrch stěn i podlah. Někde je jeho um stejný jako u bytového architekta, například u vestavěného nábytku. Pokud plánujete pouze doplnění či oživení stávajícího interiéru, je pro vás vhodnější interiérový designér, pro kterého je tato činnost denním chlebem.

Bytový dekoratér

Způsob, jak předejít žabomyším válkám, je obrátit se s prosbou na bytového dekoratéra, jeho úkolem je byt zútulnit. Zaměřuje se právě na výběr a koupi doplňků. V případě, že se partnerské názory v tomto směru rozcházejí, a potřebujete dát druhému najevo, jak bytostně nesouhlasíte s jeho názorem, bytový designér vám pomůže najít správný kompromis. Je to takový recept na uraženou mužskou i ženskou ješitnost, když se každému líbí něco jiného.



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !