Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 27.04. 2024
Dnes má svátek Jaroslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jak zvolit správnou výbavu na mytí oken

13. 09. 2016 | Domácnost
Pro většinu lidí je mytí oken nejméně oblíbenou domácí prací. Pokud však chceme mít dokonale čistou domácnost, této činnosti se nevyhneme. Můžete si ji zjednodušit tím, že si na pomoc vezmete správnou výbavu, se kterou se tento úkol stane hračkou. Zapomeňte na rady našich maminek, které každé okno zdlouhavě leštily starými novinami, sáhněte po moderních pomůckách a za pár minut budete mít hotovo.

Existuje mnoho typů oken – plastová, skleněná, špaletová, malá i francouzská. Nesmíte zapomínat ani na prosklené dveře, zrcadla, skleněné stolky a vitríny. Umýt všechny tyto plochy v domě není žádná hračka a určitě to není práce, kterou byste měli hotovou za pár minut. Proto je dobré vědět, jak si tuto činnost co nejvíce zjednodušit a zpříjemnit.

Začněte tím, že si pustíte svou oblíbenou hudbu. Během celého procesu mytí nechte okna alespoň částečně otevřená. Kvůli chemických výparům z čisticích prostředků by se vám totiž při uklízení mohlo udělat nevolno. Pořiďte si štafle, které budou svou výškou odpovídat výšce oken. Není nic nebezpečnějšího, než stát vedle otevřeného okna na nestabilní podložce. Nezapomeňte ani na vhodné oblečení. Mnoho úklidových chemikálií obsahuje agresivní látky, které mohou váš oděv poničit. Podobné je to i s rukama, proto je dobré pracovat s gumovými rukavicemi, abyste předešli podráždění pokožky.

mytí okenPokud máte všechny přípravy za sebou, můžete se dát do samotného mytí. Před čištěním skel se vždy nejdříve věnujte žaluziím a rámům, ve kterých se drží nejvíce špíny. Na žaluzie se nebojte použít vysavač. Je to jednoznačně nejrychlejší způsob, jak je dokonale zbavit prachu a nečistot. Jen pozor na jeho výkon – zvolte ten nejnižší, abyste je nepoškodili. Mytí rámů není žádná legrace a udržet je zářivě bílé může být dřina. Pomůže vám krémový čistič, který zbaví rámy nečistot a zvýrazní barvu. Nikdy ale nepoužívejte práškové přípravky, kterými byste rámy akorát poškrábali nebo poškodili lak.

Nyní se můžete pustit do mytí skel. Čisticí prostředek naneste rovnoměrně na celou plochu okna. Zde platí pravidlo, že více vrstev čistidla odvede stejnou práci jako jedna, proto s ním zbytečně neplýtvejte. Namočeným hadříkem otřete celé sklo. Mějte po ruce vždy kyblík s čistou vodou, kam hadr odložíte. Následně umytou plochu setřete stěrkou na okna. Vyzkoušet můžete elektrický vysavač na okna, který má oproti běžné stěrce spoustu výhod. Je vybavený gumovou lištou, která skvěle přilne k povrchu, špinavou vodu odsaje do integrované vodní nádržky tak, aby okna, parapet i podlaha zůstaly čisté a suché. Pokud na umyté ploše najdete šmouhy, není třeba ji znovu namáčet. Otřete ji hadříkem z mikrovlákna, který sklo dokonale vyleští.

Může se zdát, že vás čeká spousta práce. Pokud se však na vše pořádně připravíte, tak si můžete být jistí, že budete mít hotovo dříve, než byste čekali. Odměnou vám pak bude čistý a útulný domov, který plně prozáří každý paprsek slunce.

Zdroj, foto: Vileda


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !