Likér ořechovka - nejoblíbenější receptyLikér ořechovka - nejoblíbenější recepty Nakládané zelí - nejoblíbenější receptyNakládané zelí - nejoblíbenější recepty Vánočka - nejoblíbenější receptyVánočka - nejoblíbenější recepty Vánoční cukroví - nejoblíbenější recepty Vánoční cukroví - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 01.12. 2020
Dnes má svátek Iva
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY
Dělená strava? Zase další dieta? Nebojte se, dělená strava spočívá v tom, že své jídlo dělíte na bílkoviny, sacharidy a neutrální potraviny.

Jeřabiny - nejoblíbenější recepty

3. 11. 2013 | Škola vaření

Nedávno jste tu mohli narazit na článek o jeřabinách, které jsou ideálním podzimním ovocem. Hodí se pro přípravu džemů, kompotů, výborné jsou také kandované nebo v podobě želé. Svědčí jim kombinace s masem (často se používají i místo brusinek) a výborné jsou z nich i nápoje: čaj, mošt, víno nebo známá „jeřabinka“.

Pokud je v kuchyni připravujete každoročně, pak jistě máte své vlastní oblíbené a hlavně osvědčené recepty. Ale možná s jejich zpracováním teprve začínáte a bude se vám hodit několik nejoblíbenějších receptů od našich čtenářek. Tady jsou:

Nejoblíbenější recepty z jeřabin:

Jeřabiny jako brusinky - od uživatelky Saskijka:

Ovoce bez stopek promíchejte se skořicí a vanilkovým cukrem. Přidejte hřebíčky, badyán a nasekejte pár koleček citrónu...

Celý recept zde: Jeřabiny jako brusinky

 

jeřabinyDomácí jeřabinka - od uživatelky veroka:

Jeřabiny dobře očistíme, omyjeme a necháme okapat. Pak je důkladně rozdrtíme, nasypeme do lahve a zalijeme vodkou. Láhev uzavřeme a měsíc necháme stát na okně...

Celý recept zde: Domácí jeřabinka

 

Marmeláda z jablek a jeřabin - od uživatelky Mangovka:

Přebrané jedlé jeřabiny beze stopek několik minut povaříme v oslazené vodě. Angrešty omyjeme, očistíme, v misce rozmačkáme...

celý recept zde: Marmeláda z jablek a jeřabin

 

Jeřabinová marmeláda - od uživatelky Delli:

Jeřabiny s jednou lžící vody podusíme v zakrytém hrnci 15 minut. Přidáme polovinu cukru a pektogel, přivedeme znovu k varu...

celý recept zde: Jeřabinová marmeláda

 

Jemné jeřabinové želé - od uživatelky adamek11:

Jeřabiny dáme vyluhovat do vařící osolené vody, abychom je zbavili hořkosti. Potom je propláchneme studenou vodou a rozvaříme ve 4 dcl vody...

celý recept zde: Jemné jeřabinové želé

 

Doufám, že si z těchto receptů některý vyberete. A nebo jestli máte nějaký svůj osvědčený recept a pocit, že je ještě lepší než výše uvedené, můžete se o něj podělit. Já se přiznám, že mám ráda jeřabinový kompot, který dělala babička. Jeho příprava mě ale stále nějak míjí...

Uznevim - čtenářka
ChytráŽena.cz

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 



Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
z jeřabin jsem nikdy nic nedělala
Obrázek uživatelky
profil
Dobré nápady
Obrázek uživatelky
profil
Je možné na první pohled poznat, které jsou jedlé a které ne? Myslím, že mi kdysi kdosi říkal, že ty, co mají "zubaté" listy, tak jsou jedlé. Ale popravdě - jiné jsem snad ani neviděl Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Prima tipy, musím něco vyzkoušetSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
zajímavé receptySmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip



NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles