Houbový guláš - nejoblíbenější receptyHoubový guláš - nejoblíbenější recepty Červená řepa - nejoblíbenější receptyČervená řepa - nejoblíbenější recepty Nakládané zelí - nejoblíbenější receptyNakládané zelí - nejoblíbenější recepty Jeřabiny - nejoblíbenější receptyJeřabiny - nejoblíbenější recepty
Chytrá Žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 20.09. 2017
Dnes má svátek Oleg
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 
Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY
Dělená strava? Zase další dieta? Nebojte se, dělená strava spočívá v tom, že své jídlo dělíte na bílkoviny, sacharidy a neutrální potraviny.

Jeřabiny - nejoblíbenější recepty

3. 11. 2013 | Škola vaření

Nedávno jste tu mohli narazit na článek o jeřabinách, které jsou ideálním podzimním ovocem. Hodí se pro přípravu džemů, kompotů, výborné jsou také kandované nebo v podobě želé. Svědčí jim kombinace s masem (často se používají i místo brusinek) a výborné jsou z nich i nápoje: čaj, mošt, víno nebo známá „jeřabinka“.

Pokud je v kuchyni připravujete každoročně, pak jistě máte své vlastní oblíbené a hlavně osvědčené recepty. Ale možná s jejich zpracováním teprve začínáte a bude se vám hodit několik nejoblíbenějších receptů od našich čtenářek. Tady jsou:

Nejoblíbenější recepty z jeřabin:

Jeřabiny jako brusinky - od uživatelky Saskijka:

Ovoce bez stopek promíchejte se skořicí a vanilkovým cukrem. Přidejte hřebíčky, badyán a nasekejte pár koleček citrónu...

Celý recept zde: Jeřabiny jako brusinky

 

jeřabinyDomácí jeřabinka - od uživatelky veroka:

Jeřabiny dobře očistíme, omyjeme a necháme okapat. Pak je důkladně rozdrtíme, nasypeme do lahve a zalijeme vodkou. Láhev uzavřeme a měsíc necháme stát na okně...

Celý recept zde: Domácí jeřabinka

 

Marmeláda z jablek a jeřabin - od uživatelky Mangovka:

Přebrané jedlé jeřabiny beze stopek několik minut povaříme v oslazené vodě. Angrešty omyjeme, očistíme, v misce rozmačkáme...

celý recept zde: Marmeláda z jablek a jeřabin

 

Jeřabinová marmeláda - od uživatelky Delli:

Jeřabiny s jednou lžící vody podusíme v zakrytém hrnci 15 minut. Přidáme polovinu cukru a pektogel, přivedeme znovu k varu...

celý recept zde: Jeřabinová marmeláda

 

Jemné jeřabinové želé - od uživatelky adamek11:

Jeřabiny dáme vyluhovat do vařící osolené vody, abychom je zbavili hořkosti. Potom je propláchneme studenou vodou a rozvaříme ve 4 dcl vody...

celý recept zde: Jemné jeřabinové želé

 

Doufám, že si z těchto receptů některý vyberete. A nebo jestli máte nějaký svůj osvědčený recept a pocit, že je ještě lepší než výše uvedené, můžete se o něj podělit. Já se přiznám, že mám ráda jeřabinový kompot, který dělala babička. Jeho příprava mě ale stále nějak míjí...

Uznevim - čtenářka
ChytráŽena.cz

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
Poslat emailem GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 


Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
Prima tipy, musím něco vyzkoušetSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
zajímavé receptySmajlík
Obrázek uživatelky
profil
My vařily Jeřabinový likér - z černého Moravského. Máme na zahrádce. Šípky také nasušené.
Obrázek uživatelky
profil
Musím do lesa. Nikdy jsem si jeřabin v lese nevšimla. Ty, které rostou v lesících, parcích, na okraji polí, jsou nejedlé. Kde je tedy vzít? Pravda, vrhneme se na šípky, dokud nám je příroda dává. Na toto měli naše prarodiče, i rodiče přírodu za humny.SmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
U nás v Krušných horách dlouho řádila spála růžokvětých, takže jeřabiny to dost odnesly. Jedlých je pomálu.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
Náš tip

Dopřejte si krásná česká plastová okna.

Potřebujete stylová a pohodlná křesla do pracovny? Vyberte si kvalitní kancelářské židle Hawaj.

NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY KONTAKT  © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles