Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 07.05. 2024
Dnes má svátek Stanislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jindřichův Hradec

13. 04. 2019 | Česká republika
Kdo čte mé články, nebo se dívá na moje fotky, tak zjistí, že mám ráda přírodu a ráda jezdím na výlety, hlavně tady u nás, v naší krásné republice. 

Tentokrát bych se ráda podívala do Jindřichova Hradce. Toto město jsme navštívili mám dojem dvakrát. Je to moc hezké, malebné město na řece Nežárce a u rybníků Malý a Velký Vajgar. Největším lákadlem Jindřichova Hradce je jistě hrad a zámek. Hrad se datuje do let před rokem 1220, kdy byl založen Jindřichem, praotcem pánů z Hradce. Majitelem hradu byl tento rod až do roku 1604, kdy rod vymřel. Hrad byl po roku 1560 upraven do zámecké podoby. Nyní tato stavba má tři nádvoří a přes tři sta místností. Je to krásné místo k poznávání a procházkám. Mně se moc líbí krásná kašna na nádvoří a v zámecké zahradě Rondel, tam se pořádají během zámecké sezony i koncerty. 

Pod zámkem je hezký rybník Vajgar. Procházka, či projížďka na kole okolo Vajgaru - to mohu doporučit. V létě je možno na břehu  navštívit plovárnu, nebo na protějším břehu koupaliště.  Kousek od zámku je Křižíkova vodní elektrárna, tam je taky zajímavá presentace. Cestou směrem k náměstí je možno navštívit Dům gobelínů, pokud přijedete na víc dnů, zajděte se podívat a nezapomeňte zajít do Muzea Jindřichohradecka, Krýzovy pohyblivé jesličky, to je světový unikát, který je radost si prohlédnout, líbí se dětem i dospělým. V muzeu je také Síň Emy Destinové, ukázka hodin, expozice cechů a mnoho jiných exponátů. V Jindřichově Hradci je taky mnoho hezkých domů.

Zajímavostí je i 15. poledník, který je vyznačený kousek od kostela Nanebevzetí P. Marie s vyhlídkovou věží.  Mne taky zaujala úzkokolejka, kterou se dá projet Česká Kanada. Kousek od Jindřichova Hradce je i moc hezký rybník Zvůle s docela příjemným kempem. Okolí města je opravdu moc hezké, pěkná příroda, co víc si přát, když jsou po zimě všude rozkvetlé louky, zelenají a kvetou stromy, to by se hned chtělo jet na výlet. Možná zrovna Jindřichův Hradec by mohl být cílem vašeho výletu. A koukněte při procházce městem, jestli třeba na komíně zase nehnízdí čáp.


Fanypol - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Jindřichův Hradec:

Jindřichův Hradec
Jindřichův Hradec
Jindřichův Hradec
Jindřichův Hradec
Jindřichův Hradec
Jindřichův Hradec
Jindřichův Hradec
Jindřichův Hradec
Jindřichův Hradec
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Alenko, krásně napsané. V Jindřichově Hradci jsme taky před lety byli, jižní Čechy jsou krásné, každoročně jezdíme na Šumavu
Obrázek uživatelky
profil
Pekný a zaujímavý článok SmajlíkSmajlík.
Ja som v týchto končinách bola cca pred 35 (možno aj viac) rokmi a do múzea sme sa vtedy nedostali. Ale o poludníku som vedela.
Obrázek uživatelky
profil
My byli v J. Hradci asi 3x..líbí se nám tam.. Děkuji všem.Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Povídání o Jindřichově Hradci mě vrátilo o hezkých pár let zpět. Hradec je moc pěkné místo v malebných jižních Čechách.
Obrázek uživatelky
profil
Alenko,moc hezky napsáno.....Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles