8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 01.05. 2024
Dnes má svátek všichni pracující
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Kaiser a Lábus podruhé

28. 06. 2013 | Televizní tipy
Luděk Sobota pokračuje v mapování umělecké dráhy legendární dvojice komiků, kteří se zapsali do zlatého fondu České televize v pořadu Kaiser a Lábus podruhé.

Luděk Sobota nabízí ohlédnutí „zpátky„ do historie, na nezapomenutelné scénky celé řady dvojic komiků, které obohatily televizní zábavu jak v Československé, tak později v České televizi.

O pět let starší Jiří Lábus byl po absolutoriu DAMU přijat do tehdy liberecké Ypsilonky, zatímco Oldřich Kaiser v té době na divadelní fakultu teprve nastoupil. Po jejím ukončení účinkoval v divadle na Vinohradech a v letech 1985–1992 působil v pražském Studiu Ypsilon, kde spolu s Jiřím Lábusem, který je Ypsilonce věrný dosud, vytvořili nezapomenutelnou komickou dvojici.

Kaiser a Lábus podruhéOba pánové mají za sebou nekonečnou řadu divadelních, filmových, televizních a rozhlasových rolí. Například za roli Bonneaua v Lasicově inscenaci Hlava medúzy (1996) získal Jiří Lábus prestižní cenu Thálie.  Za zmínku rozhodně také stojí jeho role Rumburaka, kterou pro něj napsala dvojice M. Macourek - V. Vorlíček, a jejímž jménem jej lidé často oslovují na ulici dodnes. V kafkovském filmu V. Michálka Amerika ztvárnil vážnou dramatickou postavu, za kterou získal Českého lva. Málokdo si bez něj dovede představit dabing Marge z animovaného seriálu Simpsonovi, či velmi poslouchaný rozhlasový seriál o rodině Tlučhořových, kde s Oldřichem Kaiserem na místě improvizovali děj a mistrně namlouvali všechny figury.
Oldřich Kaiser - jeden z nejvýraznějších talentů své generace, se po své nejprogresivnější éře v Ypsilonce stal v roce 1993 členem souboru Národního divadla v Praze, kde ztvárnil  řadu významných rolí.

Před kamerou debutoval v Kachyňově poetickém snímku Láska (1973). Do konce 80. let natočil více než tucet filmů, například: Zrcadlo pro Kristýnu a Plavení hříbat z r. 1975, Šestapadesát neomluvených hodin, Podivný výlet a Stín létajícího ptáčka z r. 1977, Setkání v červenci (1978), Revue na zakázku (1982), Komediant (1984), Já nejsem já (1985), Velká filmová loupež (1986) a jiné. V devadesátých letech hrál italského mafiána v Troškově komedii Slunce, seno, erotika, nebo ztělesnil ďábelského Delmarche v Michálkově filmu Amerika. Velkou popularitu mu přinesla televize, kde se objevil v seriálu Dynastie Nováků a několika televizních filmech.

V televizi se etabloval jako vynikající komik, vystupující ve dvojici právě s Jiřím Lábusem například v zábavné sérii Možná přijde i kouzelník, Zeměkoule a další. Tato fenomenální dvojice obohatila televizní zábavu nezapomenutelným způsobem – připomeňte si v pořadu Kaiser a Lábus podruhé.

Kaiser a Lábus podruhé uvidíte 28.6. 2013 od 22,15 hodin na ČT1!


Zdroj, foto: Česká televize



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !