8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 02.05. 2024
Dnes má svátek Zikmund
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Klub nadějných žen

26. 02. 2024 | Knižní tipy
Název: Klub nadějných žen
Autor: Elyssa Friedland
Datum vydání: 02/ 2024
Nakladatelství: Ikar
Vazba: Paperback
Formát: 128 × 200 mm, 336 g
Počet stran: 352
Cena: 319 Kč

Na konci devadesátek, když Titanic trhal rekordy v kinech a čtvrteční večery patřily seriálu Přátelé, čtyři nerozlučné kamarádky Priya, Suki, Melissa a Tara maturovaly. Co všechno se změnilo za dvacet pět let?

Když čtveřice kamarádek v roce 1997 končila střední školu, každá z nich měla odvážné představy o úspěšné budoucnosti.  V závěrečné školní ročence byla jedna z nich označena za budoucí prezidentku, od druhé se očekávalo, že přijde na to, jak lze vyhrát boj s rakovinou, třetí by si měla otevřít michelinskou restauraci a čtvrtá se zase mohla umístit mezi nejbohatšími Američany v žebříčku Forbes 400. 

Když se o pětadvacet let později sejdou na školním srazu, zjistí, že ani jedna z nich není v životě úplně spokojená. Ale není ve třiačtyřiceti ještě brzy rezignovat a nepokusit se se životem přece jen něco udělat...?

Kniha Klub nadějných ženUkázka z knihy Klub nadějných žen:


Melissa Levinová, Suki Hammerová, Priya Chowdhuryová a Tara Taylorová přebraly svůj stůl ve druhém ročníku po studentech, kteří rok předtím maturovali. Bellportská akademie byla malá soukromá škola v nóbl městečku v Connecticutu a studenti se tu rozdělovali do stejných skupin jako na kterékoli jiné střední škole v USA. Kdyby se skupiny členily dál, vznikla by pyramida. Melissa, Suki, Priya a Tara byly nejlepší kamarádky už od osmé třídy, což je vhodná doba pro upevnění společenského kruhu, nebo, jako v jejich případě, čtverce. 

Dohodly se, že se před nástupem na střední školu nebudou snažit proniknout mezi oblíbené studenty, ale zároveň nechtěly zapadnout ani mezi šprty a mimoně. Získaly cenné čestné místo mezi studenty, kteří dostávali pozvání na večírky.

Jejich plán fungoval. Všechny čtyři se semkly, měly výbarné známky – Priya byla vždycky v čele – a představovaly dostatek společenského potenciálu, aby je úspěšní sportovci a roztleskávačky znali jménem a šprti pochopili, že nemá smysl se je snažit zlákat ke společnému studiu. Teď už byly v posledním ročníku. Do maturity zbýval měsíc. Dnes nastal den, kterého se všichni obávali, očekávali ho, představovali si ho a všichni se kvůli němu stresovali.

Dnes vycházela školní ročenka. Zjistí, jestli se jejich snaha vyplatila. Jestli zvolily správné oblečení (napodobenina šatů z dílny Kate Spadeové by mohla projít, pokud budou stehy dostatečně propracované), jestli se dost věnovaly posilování břišních svalů (a hýždí!), jestli mají dostatek mimoškolních aktivit a jestli jim bude stačit dosažený průměr známek. Období přijímaček na vysoké školy už proběhlo, to byl zřejmě důležitější ukazatel úspěchu na střední.

Ale všechny čtyři kamarádky daleko víc zajímalo, jestli se dostaly v ročence mezi výjimečné studenty než tloušťka obálky z univerzity, kterou najdou ve schránce – bude tenká, jen s vyrozuměním o nepřijetí, nebo naopak objemná?

Maturovalo kolem dvou set studentů, pro ty nezajímavější bylo jen padesát míst. Hlasoval celý ročník. Některé výsledky byly jasné. Nejoblíbenější bude Kim Konnerová. Vypadala jako blonďatá Jennifer Love Hewittová, měla pevná prsa a šarm typické filmové holky od vedle. Lulu Andersonová získá titul Nejstylovější, její sbírka babydoll šatů byla zralá na dvoustránku v časopise Seventeen.

Titul Nejlepší sportovec bude patřit Charliemu Riceovi a Byron Cox bude zřejmě nejpravděpodobnějším vítězem loterie (který vzápětí ztratí los). Suki, Priya, Melissa a Tara se užíraly tím, jaký titul asi získají ony. V duchu se obávaly, jak ovlivní jejich vztahy, pokud se mezi nejlepší nedostanou všechny.

O autorce knihy Klub nadějných žen: 


Elyssa Friedland je úspěšnou autorkou románů Last Summer at the Golden Hotel, The Floating Feldmans, The Intermission a Love and Miss Communication. Vystudovala Yale a právnickou fakultu Kolumbijské univerzity, v současnosti vyučuje tvorbu románu na Yale. Spolu s manželem a třemi dětmi žije v New Yorku, který považuje za to nejlepší místo na světě.


Tuto knihu Klub nadějných žen koupíte v knihkupectví a na internetových stránkách nakladatelství Knižního klubu nebo na eshopu Luxor.cz.


Vendula Flassig Vrablová
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Klub nadějných žen:

Klub nadějných žen
 
Čtěte také



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !