8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 04.05. 2024
Dnes má svátek Květoslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Kniha Digiděti

5. 03. 2023 | Knižní tipy
Název: Kniha Digiděti
Autor: Jan Kršňák
Datum vydání: 1. 2. 2023
Nakladatelství: Jota
Formát: 145 x 210 mm
Počet stran: 295
Vazba: Brožovaná
Cena: 318 Kč

Jak pečovat o děti, o něž současně pečují digitální technologie? Všechny děti a rodiče spojuje láska. Láska přeskakuje též mezi člověkem a světem. A také mezi dětskýma očima a Youtubem nebo počítačovou hrou. Na zdejších stranách se o takové lásce mluví jako o lásce k poznání.

Je to ona, kdo děti poutá k obrazovkám. Když rodiče svým dětem věnují pozornost, dávají jim lásku. Děti pak klidně a spokojeně rostou vstříc životu. Když věnujeme pozornost internetu, také roste, ale otázkou je, jak klidně a spokojeně spolu s ním rosteme my. Co se děje s člověkem, zatímco kolem probíhá digitalizace společnosti a noří se do vln informačního oceánu?

Kniha DigidětiDozvíte se, kolik času s obrazovkami je tak akorát, aby děti obstály v budoucnosti a současně cestou nepoztrácely své lidství, kdy koupit dětem první telefon, jak v domácnosti nastavit pravidla používání obrazovek, jaká nebezpečí a jaké dovednosti síť přináší nebo jak můžete napomoci proměně školního vyučování, aby bylo pro děti přínosem i v digitálních časech.

Kniha Digiděti vám pomůže rozehnat nejistoty a obavy spojené s výchovou dětí obklopených obrazovkami a lépe pochopit dobu, v níž žijeme.


Kolik času s obrazovkami je tak akorát?
Kdy koupit dětem první telefon?
Jak v domácnosti nastavit pravidla používání obrazovek?
Jaká nebezpečí síť přináší a jak ji používat smysluplně?
Ulehčují digitální technologie mezilidské vztahy, anebo je spíše komplikují?
Není těch informací na nás už trochu moc? Nemohlo by jich být méně?
Co digidětem nabízí a může nabídnout školní vzdělávání?
Kam nás vede digitalizace života a zvládneme ji vstřebat tak, aniž bychom přišli o sebe sama?

O autorovi knihy Digiděti:


Jan Kršňák (* 1979) si s počítačem hraje od 11 let. Hodiny hrál počítačové hry nebo sledoval bratry, jak dělají totéž. Všichni společně neposlouchali bědující matku, přestože ji moc dobře slyšeli. Vystudoval filmová studia na FF UK, kde hodně sledovali filmy a povídali si o nich. Dnes se vedle přemýšlení a psaní o médiích, dětech a rodičích, věnuje též filozofii, intuitivní pedagogice a inovativnímu vzdělávání. Je zakladatelem projektu Digiděti.cz, v jehož rámci lektoroval stovky besed se žáky, rodiči i pedagogy. Je také autorem fresek na říčanském nádraží a bez mobilu bos šel 19 dní z Prahy do Beskyd.


Tuto knihu Digiděti zakoupíte v knihkupectví a na internetových stránkách nakladatelství Jota.

Vendula Flassig Vrablová
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !