8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 05.05. 2024
Dnes má svátek Klaudi
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Kniha Katherine - Můj život s Mekym

7. 12. 2023 | Knižní tipy
Název: Katherine
Autor: Honza Vedral
Nakladatelství: BIZBOOKS
Rok vydání: 10 / 2023
Rozměry: 160 x 230 mm
Vazba: brožovaná lepená s chlopněmi
Počet stran: 240
Cena: 375 Kč

Miro Žbirka očima holky z jeho nejznámější písničky, která se pro něj stala osudovou láskou a partnerkou v osobním i pracovním životě… To je Katherine (Bizbooks, vychází i jako e-kniha, 469 Kč), která zachycuje nejen příběh hudebníka, ale i jeho nevšední životní osud mezi režimy a národnostmi, ve kterém kromě hudby hrála zásadní roli i zamilovanost a láska. Autorem otevřeného a přímočarého povídání o životě Katky Žbirkové s Mekym je Honza Vedral. 

Kniha Katherine„Po napsání životopisu Zblízka, přípravě filmu Meky a životopisné výstavě Roky a dni jsme s Katkou zjistili, že je tu stále část příběhu, kterou si fanoušci zaslouží znát,“ vzpomíná Honza Vedral a pokračuje: „Kniha vznikala na základě našeho povídání. Na jeho začátku jsme si dali jen jedno pravidlo, a to být co nejotevřenější, i když to občas nemusí být příjemné. Moc si vážím Katčiny důvěry i toho, že se v rukopisu při autorizaci nic nečistilo, ani necizelovalo. Zachycuje tak příběh Katky i Mekyho se vším všudy. Jak už to tak v životě chodí…“

Kniha je plná šťastných, humorných i bolestivých zážitků slavného páru, který spolu prožil 37 let, a obsahuje nikdy nezveřejněné fotografie a dopisy ze soukromého archivu Žbirkových. Fanoušci v ní Mekyho poznají mnohem víc jako člověka z masa a kostí. Nejen jako zábavného a talentovaného muzikanta, ale i člověka, který měl gloriolu Zlatého slavíka, ale přitom prožíval život, ve kterém byly kromě úspěchů i pády, pochybnosti a démoni stejně jako drobné životní radosti. A ve kterém se nakonec všechno muselo podřídit hudbě. 

Katherine mapuje život Katky Žbirkové od seznámení s Mekym až po jeho bolestný odchod. Postupně se dozvídáme víc i o Katce, o tom, z jaké rodiny pochází, a hlavně o jejím životě s Mekym. Nejen osobním, ale i o pracovním, kdy se rozhodla, že se nebude věnovat své kariéře a že stane se jeho manažerkou. „Je to příběh velké lásky, pochopení a porozumění druhému,“ uzavírá Honza Vedral.

Kateřina Žbirková


Vystudovala Obchodní fakultu VŠE. V roce 1988 se vdala za Mira Žbirku a vychovali spolu děti Lindu a Davida. Vlastní firmu Miro Agency a manažersky a produkčně se podílela na organizaci koncertů v O2 aréně, O2 universu, talkshow Doupě Mekyho Žbirky pro ČT Art a realizaci několika alb Mira Žbirky, včetně posledního oceňovaného nazvaného Posledné veci. Připravila také velkou retrospektivní výstavu Roky a dni v Národním muzeu, která se pak přesunula do Slovenského národního muzea v Bratislavě. V současnosti působí jako osobní manažer. 

Honza Vedral


Novinář, spisovatel, šéfredaktor hudebního časopisu Headliner a muzikant. Od roku 2017 je předsedou rady České hudební akademie. Je autorem knih Miro Žbirka: Zblízka (2016), Neuvěřitelný Ivan Král (2019) či Roy Ellis: The Boss Skinhead (2023), spoluautorem filmů Meky (2020), Modrý album: The Making Of (2021) a Ivan – Král tří akordů (2023). S Mekym Žbirkou spolupracoval také jako scénárista talkshow Doupě (ČT Art) a v roce 2022 byl jedním z kurátorů a autorem doprovodných textů výstavy Roky a dni v Národním muzeu a na Bratislavském hradě.


Tuto knihu Katherine zakoupíte v knihkupectví a na internetových stránkách nakladatelství Albatros media.

Vendula Flassig Vrablová
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Kniha Katherine - Můj život s Mekym:

Kniha Katherine - Můj život s Mekym
Kniha Katherine - Můj život s Mekym
Kniha Katherine - Můj život s Mekym
 
Čtěte také



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
To bych si ráda přečetla...Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles