8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 29.04. 2024
Dnes má svátek Robert
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Kniha Královna – Na cestě k trůnu

6. 03. 2024 | Knižní tipy
Název: Královna – Na cestě k trůnu
Autoři: Eva-Maria Bastová
Nakladatelství:  Ikar
Datum vydání: 02/2024
Vazba: pevná
Formát: 133 × 207 mm, 364 g
Počet stran: 272
Cena: 319 Kč

Už v okamžiku, kdy se Alžběta setkává s okouzlujícím řeckým princem Filipem, cítí, že právě s tímto mužem chce spojit svůj život. V Evropě se však zrovna schyluje k druhé světové válce a rodina sňatku s nemajetným šlechticem nepřeje. Alžběta přesto stojí pevně za svým a roku 1947 se koná velkolepá svatba. 

Bezstarostné období ale netrvá dlouho – v únoru 1952 nečekaně umírá Jiří VI. a Alžběta se v pouhých pětadvaceti letech musí ujmout role anglické královny. Mladé manželství tak čeká první velká zatěžkávací zkouška. Román ze zákulisí britské královské rodiny přibližuje Alžbětino dospívání a dobu, v níž se z mladé dívky stává královna.

Kniha Královna – Na cestě k trůnuUkázka z knihy 

Královna – Na cestě k trůnu:


 „Vypadá příšerně,“ poznamenala Margaret s jistým uspokojením a prohlížela si vyžehlenou  khaki uniformu, kterou Lilibetina bývalá chůva a nyní služebná Margaret MacDonaldová, zvaná také Bobo, pověsila na ramínko na skříň. 

Lilibet se sama pro sebe pousmála. Dobře věděla, že její sestřička jí ve skutečnosti strašně závidí, protože Lilibet si prosadila svou a jako druhá poddůstojnice Alžběta Alexandra Mary Windsorová se pod číslem 230873 stala členkou ATS,  pomocných ženských pozemních sborů v britské armádě. Jako jedna z jedenácti praktikantek se naučí řídit armádní náklaďáky a opravovat motory. A součástí toho všeho byla i uniforma, na kterou teď sestra žárlila. Nicméně představa,  že by choulostivá Margaret vlezla pod auto, aby ho opravila, byla tak absurdní, že Lilibet musela potlačit smích.  Bobo sundala uniformu z ramínka a pomohla ji Lilibet obléct. 

„Myslela jsem si to. Nesluší ti,“ usoudila nemilosrdně Margaret. „Děkuji pěkně,“ odpověděla následnice trůnu s úsměvem,  na tmavých, po bradu zastřižených vlasech si upravila čepici a usmála se na svůj odraz v zrcadle. Jí osobně připadalo, že v uniformě vypadá docela pěkně.
„Myslíš, že jemu by se to líbilo?“ zeptala se Margaret a ukázala na fotku vousatého mladíka, která stála na Lilibetině nočním stolku.

O autorce knihy Královna – Na cestě k trůnu:


Eva-Maria Bastová (* 1978) je novinářka, vedoucí společnosti Bast Medien GmbH a spisovatelka na volné noze. Jako reportérka získala několik ocenění včetně ceny Nadace Konráda Adenauera a je autorkou řady úspěšných knih. V autorském týmu s Jørnem Prechtem píše rovněž pod pseudonymem Charlotte Jacobi. Žije v überlingenu u Bodamského jezera a je matkou pěti dětí.


Tuto knihu Královna – Na cestě k trůnu koupíte v knihkupectví a na internetových stránkách nakladatelství Knižní klub nebo na eshopu Luxor.cz


Vendula Flassig Vrablová
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Kniha Královna – Na cestě k trůnu:

Kniha Královna – Na cestě k trůnu
 
Čtěte také



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !