Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Miminka
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 26.04. 2024
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Kojení už ho nebavilo?

18. 01. 2015 | Kojení
Před nějakou dobou jsem tu psala článek o svém zážitku z porodnice, jaké jsme měli patálie s kojením. Chtěla bych na něj navázat, protože mé snahy o kojení nedopadly úplně nejlépe, jak jsem si představovala. Nevím, čím to bylo, jestli menší potřebou mlíčka, když jsme začali s příkrmy, nebo prostě jen přestal mít chuť. Prostě někdy od toho 7. měsíce syn začal naše kojení sabotovat.   

Jak taková sabotáž u dítěte vypadá? Jednoduše si párkrát potáhnul a pak najednou stiskl dásně, a jak my ženy víme, tak i v dásních mají miminka sílu. Takže to samozřejmě bolelo, ale to se ještě dá vydržet. Horší bylo, když s těmi zaťatými dásněmi škubl. Napoprvé jsem z toho měla jen menší modřinku a citlivou bradavku, ale při opakovaných škubáních došlo k popraskání a krvácení, že jsem nemohla několik dní kojit. V tu dobu jsem už to nevydržela a koupila umělé mléko, potřebovala jsem prsa nechat se v klidu zahojit. Říkala jsem si, že po pár dnech se zase vrátíme ke kojení jako dříve. Zkoušela jsem opatrně odstříkávat, protože prsa se nalévala a bolela. Odstříkané mlíčko malý přes flašku bez problémů vypil a dopil se mlíčkem umělým.  

kojení už ho nebaviloAsi po pěti dnech jsem opět zkoušela synka přiložit, ale ten si jen trošku potáhl a pak už nejevil zájem. Netušila jsem, v čem byla chyba. Mlíčka bylo dost, tak jsem to zkusila znovu.  A to už jsem schytala jen kousanec. Celý den kojení odmítal, jen odstříkané mlíčko z flašky pil bez problémů. Takhle to pokračovalo dál. Moje pokusy dopadly většinou kousnutím nebo až krvácením, takže kolem 9. měsíce jsem to začala vzdávat. Prostě flaška to vyhrála na plné čáře, ať v ní bylo cokoli :-) 

V tu dobu už jsem se s tím smířila. Prostě mu ode mě chutná mlíčko, ale kojení ho nebaví. To už se do toho vložil i můj starší syn, že bude malému ukazovat, že mu to vypije. Ze začátku jsem to brala jako srandu. Říkala jsem si, že malý je jedlík, tak třeba si mlíčko nenechá vypít bráškou. Ale byl to omyl. Malý to bral se smíchem, většinou přišel a dal mi na prso pusinku, kouknul na brášku a víc ho to nezajímalo. Teď máme 15 měsíců, malý už pije jen mlíčko umělé. Asi ho to opravdu nebavilo, chtěl být samostatný, držet si flašku nebo nevím proč. Když to nejde, tak se s tím nedá nic dělat.

Já stále mám nějaké mlíčko v prsou, ale jen proto, že se to zalíbilo staršímu. Byl kojený necelé 2 roky a teď se k tomu asi vrátil, vždycky se rád tulil k mamince, tak to má občas jako záminku :-)

NikiH77 - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Kojení už ho nebavilo?:

Kojení už ho nebavilo?
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Důležitá je spokojenost a zdraví dítěte. Já i přes to, že obě děti byly císařem, jsem s kojením neměla problém a oba byli kojeni skoro 1,5 roku.
Obrázek uživatelky
profil

to je zvláštní, některé dítě se nechá kojit mnohem déle. Moje sestra obě dcerky kojila až do nástupu do MŠ.
Já jsem kdysi taky své děti nekojila příliš dlouho, nejenže bylo nutno se brzy vrátit zpět do zaměstnání a pak taky, když dítě málo přibývalo a Dr doporučila přidat mléko z láhve, byl rovněž konec s kojením.
Hlavní je, když je malý spokojen, zdráv a dobře prospívá Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles