Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do startu zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 19.03. 2024
Dnes má svátek Josef
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Kossak Hans Christian - Jak se snadno učit a více si pamatovat

4. 03. 2012 | Televizní tipy
Název knihy: Jak se snadno učit a více si pamatovat
Autor: Kossak Hans Christian
Nakladatelství: Grada
Rok vydání: 2012
Počet stran: 224 str.
Cena: 269Kč

Chtěli byste se snadněji učit, více si pamatovat a nebát se zkoušek? Pomůže vám tato knížka! Najdete v ní řadu ojedinělých a zároveň osvědčených metod, tipů a triků, jak se učit efektivně a s lepšími výsledky. Dozvíte se, jaké existují techniky pro lepší učení a zapamatování, jak si učení zorganizovat a rozložit pracovní výkon či jak zvýšit pracovní motivaci.

Kniha jak se snadno učit a více si pamatovatSeznámíte se s cvičeními pro autohypnózu a mentální trénink, zjistíte, jak se lépe koncentrovat díky propojení duševních a tělesných funkcí nebo proč je důležité rozlišovat mezi prací a zábavou. V neposlední řadě získáte speciální rady pro přípravu na zkouškové období a den, kdy zkoušku podstupujete. Mnoho lidí si učení a zkoušky spojuje s bušením srdce, pocity strachu a paniky. Už nemusíte patřit mezi ně!

Tato kniha vám poradí, jak získat kontrolu nad svými pracovními a učebními návyky a jak se dále motivovat na cestě za novými vědomostmi. Je kurzem sebeorganizace, jenž vám pomůže učit se snadněji, efektivněji a bez zbytečných stresů. Je určena lidem jakéhokoli věku: od studentů všech úrovní škol až po dospělé, kteří se chtějí naučit něco nového nebo si potřebují zvýšit kvalifikaci.

Ukázka z knihy:


12. Cvičení k optimalizaci práce
Vaše učební a pracovní techniky jsou velmi účinné. Prostřednictvím následujících cvičení je můžete dále zdokonalit a upevnit.

12.1 Mentální cvičení – uzel na kapesníku funguje!

Bezpochyby znáte onu lidovou moudrost, v níž se praví, že uděláte-li si na
kapesníku uzel, lépe si na něco vzpomenete. Občas se ocitáme v situacích, kdy bychom si něco urgentně potřebovali poznamenat, ale bohužel to zrovna nejde – na chodbě mě prosí kolegyně, jestli bych jí nemohl půjčit jednu knihu, nebo v obchodě u vitríny s uzeninami si vzpomenu, že si večer potřebuji nabít baterii do videokamery atd.

Své partnery při rozhovorech pravidelně uvádím v úžas tím, že v momentech, kdy nemám možnost si něco důležitého zapsat, vytáhnu kapesník, udělám uzel a řeknu: „Dobře, mám to poznačeno“. Tento druh paměťové techniky obsahuje některé základní prvky, které hrají zásadní roli při učení a zapamatování. Právě z tohoto důvodu zde také příklad s uzlem uvádím – je totiž založen na principu soustředění a autosugesce.

Důležité kroky při „uzlování“ a pamatování

1. Stanovení úkolu – např. „Chci Andree půjčit knihu Houbaření.“
2. Soustředění – zaměřit se výhradně na tuto jedinou myšlenku.
3. Definice signálu k zapamatování – stanovte si jednoznačný signál, na nějž
je třeba pamatovat, v tomto případě kniha: Houbaření. Knihu i její místo
v knihovně si co nejzřetelněji představte.
4. Definice signálu ke vzpomenutí – určete si, kdy, kde a pod jakým názvem
si uložené informace vybavit (např. „Až přijdu domů a vstoupím do svého
pokoje.“).

Knihu Kossak Hans Christian - Jak se snadno učit a více si pamatovat koupíte v knihkupectví a na internetové stránce nakladatelství Grada.


Vendi V.
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Jenom kdyby Grada neměla ty knihy tak strašně drahý Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
o tom jsem nepřemýšlela
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles