Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do startu zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 19.03. 2024
Dnes má svátek Josef
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Kišová Hana, Malá Hana - Cvičíme, posilujeme a hrajeme si s dětmi

23. 02. 2012 | Knižní tipy
Název knihy: Cvičíme, posilujeme a hrajeme si s dětmi
Autoři: Kišová Hana, Malá Hana
Ilustrátor: Patricie Koubská
Nakladatelství: Grada
Počet stran: 104 str.
Cena: 159 Kč

Kniha zkušených lektorek pohybové výchovy je obohacující především pro rodiče dětí od kojeneckého do batolecího věku. Nabízí detailní a bohatě ilustrované návody k posilovacím, uvolňovacím a protahovacím cvičením a hrátkám s malými dětmi. Do hry se mohou zapojit i starší sourozenci.

Cvičíme, posilujeme a hrajeme si s dětmiMezi herní a cvičební náměty jsou zařazeny také aktivity s overballem. Autorky se rovněž zaměřují na správnou manipulaci s dítětem s ohledem na jeho motorický vývoj a pohybové dovednosti. Inspirujte se k domácímu cvičení, posilněte i uvolněte svoje tělo a užijte si radost z pohybu se svým děťátkem.

O autorkách:


Hana Kišová (1973)
Dětská sestra s praxí na novorozenecké JIP FN Brno a v ambulanci praktického lékaře pro děti a dorost, nyní na mateřské dovolené, matka tří dcer a úspěšná autorka knih Říkadla a jednoduchá cvičení – pro děti od kojeneckého věku (Grada 2010) a Hrátky s batolátky (Portál 2010). Jako certifikovaná lektorka pro pohybové hry s kojenci a batolaty se již několik let aktivně věnuje cvičení rodičů s dětmi od kojeneckého věku.

Ve svých kroužcích Ma-Mi klubu Hanky Kišové v Brně využívá ke hrátkám moderních a netradičních pomůcek (gymball, overball, padák, stuhy, obruče, šátky apod.). Cvičení vždy doprovází rytmickými říkadly nebo básničkami z vlastní tvorby. Tato aktivita i její vlastní děti ji inspirují při její tvůrčí činnosti a motivují k předávání zkušeností prostřednictvím knih
lektorům i rodičům.

Bc. Hana Malá (1972)
Působí jako samostatná fyzioterapeutka. Po bakalářském studiu fyzioterapie na Lékařské fakultě Masarykovy univerzity v Brně se věnovala řadu let ambulantní praxi. S nástupem mateřských povinností a péčí o (dnes již devítiletá) dvojčata se aktivně zapojila do činnosti Centra rodinných aktivit v Brně. Vede zde pravidelná cvičení pro maminky s dětmi od šesti měsíců do dvou let. Studium pedagogického minima na Pedagogické fakultě Masarykovy univerzity Brno zakončila závěrečnou prací Metodika cvičení rodičů s dětmi do jednoho roku.

Jako laktační poradkyně již osmým rokem připravuje také vzdělávací semináře pro své kolegyně. Ve vyhledávaných kurzech předporodní přípravy se věnuje cvičení pro těhotné, přípravě ke kojení a péči o dítě. Má radost z mnoha spokojených rodičů a maminek, které mohou bez problémů kojit své děti. Účastní se pravidelného vzdělávání laktačních poradců a navštěvuje odborné rehabilitační semináře a kurzy.

Ukázka z knihy:


Paže
Postavíme se do mírného stoje rozkročného.
Podsadíme pánev.
Lehce pokrčíme kolena, stáhneme zadeček.
Dítě držíme tzv. košíkovým držením za hrudníček
V doprovodu básničky zvedáme dítě pomalu nad hlavu.

Poletíme do pohádky
Proleťme se v letadle!
Kam? No, kam nás napadne.
Třeba rovnou do pohádky
a z pohádky zase zpátky.

Knihu Kišová Hana, Malá Hana - Cvičíme, posilujeme a hrajeme si s dětmi koupíte v knihkupectví a na internetové stránce nakladatelství Grada.


Vendi V.
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !