8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 03.05. 2024
Dnes má svátek Alexej
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Krajinou domova 5. díl - Krasové podivuhodnosti

26. 05. 2016 | Televizní tipy
Český kras – voda společně s vápencem vytvořily velkolepou mikrodivočinu v srdci Čech. Podívejte se na naši zem tak, jak jste ji ještě neviděli, a užasněte nad její pestrostí a krásou – nyní v 5. dílu Krajinou domova - Krasové podivuhodnosti.

Kras si zpravidla spojujeme s jeskyněmi. Ale vápenec ve spojení s vodou dokáže divy i na povrchu. Ani zde nás však nebudou zajímat ty nejtypičtější – propasti, závrty či škrapová pole. Budeme hledat v 5. dílu Krajinou domova - Krasové podivuhodnosti výjimečnosti krasové krajiny na jejím povrchu, a to na velmi malém území jedné části Českého krasu.

Krajinou domova 5. díl - Krasové podivuhodnostiMezi Karlštejnem a bájným Tetínem se Berounka zahlubuje do našeho nejmohutnějšího vápencového kaňonu. Na tomto prostoru a v jeho nedalekém okolí najdeme místa a jevy, které se skoro vymykají lidskému chápání. Potoky, které sice hloubí údolí, ale přitom se jejich dno neustále zvyšuje. Pěnovcové hrázky, které u nás jinde nenajdeme. Dvojitý skalní most, který je vidět jen z určitého úhlu. Nebo nádherná květina, která se naučila podpálit les, aby sama přežila.

5. díl Krajinou domova - Krasové podivuhodnosti můžete sledovat 26. 5. 2016 od 21,35 hodin na ČT2!


Zdroj, foto: Česká televize


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Krajinou domova 5. díl - Krasové podivuhodnosti:

Krajinou domova 5. díl - Krasové podivuhodnosti
Krajinou domova 5. díl - Krasové podivuhodnosti
Krajinou domova 5. díl - Krasové podivuhodnosti
Krajinou domova 5. díl - Krasové podivuhodnosti
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !