8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 29.04. 2024
Dnes má svátek Robert
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Krajinou vína - André

6. 06. 2019 | Televizní tipy
Moravští vinaři zdokonalují tradiční odrůdy révy, aby i červená vína obstála ve srovnání se zahraničím. Jedním z podařených pokusů, jak se o tom přesvědčí Václav Žmolík, je André. Režie pořadu Krajinou vína - André J. Těšitel (Premiéra).

Výprava za poznáním vína Krajinou vína – André začíná překvapivě v Brně na Zelném trhu. Ve vstupní hale Moravského zemského muzea je totiž umístěna nenápadná pamětní deska, která připomíná odkaz významného přírodovědce počátku 19. století: Christiana Karla André. Na paměť tohoto šlechtitele ovocných stromů a vinné révy bylo pojmenováno i nevšední moravské víno. Václav Žmolík po jeho vůních a chutích pátrá nejprve v Hustopečích a Velkých Bílovicích, aby posléze zavítal do oblasti tzv. Modrých hor.

Malebná, mírně zvlněná krajina mezi obcemi Vrbice, Bořetice, Němčičky a dalšími je ideálním turistickým cílem: turistické značky, cyklostezky a rozhledny lákají k výletům. Během dvoudenního Krajinou vínaputování Václav okusí vzorky od malých i velkých vinařů, zavítá i na vinici ve Velkých Pavlovicích, kde se André narodilo, ale nezůstane jenom u degustací. Např. úval řeky Trkmanky vybízí k úvahám o katastrofálním suchu, proti němuž místní bojují budováním mokřadů v místech, kde kdysi leželo největší moravské jezero – dnes bohužel vysušené.

Krajinou vína – André můžete sledovat 6. 6. 2019 od 21,30 hodin na ČT2!


Zdroj, foto: Česká televize


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Krajinou vína - André:

Krajinou vína - André
Krajinou vína - André
Krajinou vína - André
Krajinou vína - André
Krajinou vína - André
 


Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles